365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: SLAB UTICAJ ORGANIZACIJE

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: SLAB UTICAJ ORGANIZACIJE

Pravo je vreme da kažete – „Dosta više korupcije!“. Danas je 108. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da se pokazalo da, iako organizacija ima svoje mehanizme za korumpiranje članova, lični moral pojedinca odnosi prevagu u određivanju toga kako će se pojedinac poneti.

Uticaj porodice je veliki - koliko primarna porodica vrednuje etiku i koliko je cenila poštenje, i jači je od uticaja organizacije. Ipak, treba reći da u situacijama gde je porodica u vrednovanju poštenja bila nedosledna, relativizovala etiku, isticala kako je važno „snaći se“, i kod onih pojedinaca koji su takvih karakteristika ličnosti da npr. lako podležu uticaju, nisu skloni preispitivanju, bespogovorno slede autoritet ili su nižeg nivoa kognitivno – moralnog razvoja, i slično, moguće je da organizacija ima veliki uticaj.

Portal mojnovisad je medijski pokrovitelj projekta „365 Antikoruptivnih pilula“ dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan