365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: Srećan nam dan borbe protiv korupcije!

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: Srećan nam dan borbe protiv korupcije!

Pravo je vreme da kažete – "Neće moći više!". Danas je svetski dan borbe protiv korupcije, dan kada bi trebali da damo sve od sebe da osvestimo koliko je naše društvo korumpirano, koliko nas to košta, i da kažemo "Dosta!". Ako to uradimo, na dobrom smo putu, ali tek na početku. To treba da radimo i sutra. I prekosutra. Svaki dan! Ili ovom društvu nema spasa!

Zato ćemo vas narednih 365 dana "kljukati" antikoruptivnim pilulama. Reč je o projektu dr Dragane Mitrić -  Aćimović, psihološkinje koja je doktorirala na temi psihologija korupcije. Njena ideja je da se svaki dan u narednih godinu dana u javnost pusti jedna poruka, poput pilule, koja nas polako leči od korupcije. Cilj je da se ukaže na različite pojavne oblike korupcije, konkretne posledice po građane i šta možemo preduzeti. Što više pilula podelimo sa okruženjem, veće su šanse da zajedno izlečimo naše društvo.

Portal mojnovisad.com je medijski pokrovitelj ovog projekta. Lajkujte, šerujte, podržite! Neka ne bude da nas samo citati Andrića i Selimovića, izlivi ljubavi, deca i kučići preplavljuju na mrežama. Je l' nam štogod još bitno? Dobro organizovan koruptivni sistem pada onog momenta kada sa druge strane ima osvešćene građane koji ne žele da učestvuju u njemu i da ga hrane. Pokažite da ne pristajete na tu igru i da niste "ovce za šišanje"!

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu matičar novi sad elektrovojvodina horoskopski znaci sahrane novi sad bez struje bebe Dom zdravlja Novi Sad isključenja struje Isključenje struje raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad Nebojša Stefanović Elektrodistribucija Novi Sad bez vode jkp lisje zodijak raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija novorođenčad dnevni horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop štrajk poštara vremenska prognoza