365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: ŠTA JE CILJ?

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: ŠTA JE CILJ?

Pravo je vreme da kažete – “Dosta više korupcije!”. Danas je 74. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da kako koruptorima u organizacijama odgovara usitnjavanje aktivnosti – radnih zadataka, i fokusiranje na proces izvršenja, bez jasne svesti o cilju aktivnosti i tome čemu naše angažovanje vodi. Organizacije koje se bave nečim što nije ispravno – na štetu opšteg dobra, odnosno nekom vrstom korupcije, zato će rutinizovati procese i posao predstaviti kao "tako se to inače radi", usitniti koruptivnu radnju i podeliti zadatke među više članova, apelovati na članove da ne iznevere organizaciju kako ne bi propala, i podsticati fokusiranje na samo izvršavanje zadataka, bez razmišljanja o cilju.

Portal mojnovisad.com medijski je pokrovitelj projekta “365 Antikoruptivnih pilula” dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina raspored sahrana novi sad Spens betanija isključenje vode servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad Vreme u Novom Sadu bez struje jkp novosadska toplana jkp lisje isključenja struje gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad novosađani RHMZ plato spensa bebe odbojka sahrane bez vode Isključenje struje novosadsko porodilište novorođenčad policija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad