365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: UMEĆE ĆUTANJA

365 ANTIKORUPTIVNIH PILULA: UMEĆE ĆUTANJA

Pravo je vreme da kažete – "Dosta više korupcije!". Danas je 104. dan naše antikoruptivne terapije, posvećen ukazivanju na to da firme traže zaposlene koji nemaju ni bitno više, ni bitno niže etičke standarde od onih koji se beleže u njihovoj organizaciji. To se podvodi pod "uklapanje u organizacionu kulturu", a selektovanje zaposlenih po ovom kriterijumu se objašnjava potrebom da se ne naruši timski duh u kolektivu, i da se novozaposleni oseća komforno. Tako se lako može desiti da kandidat sa najboljim kvalifikacijama, odnosno onaj koji ima sve javno tražene kompetencije, ne bude primljen zbog utiska da ima previsoke moralne standarde, i da neće hteti da ćuti u susretu sa korupcijom koja je redovna praksa u organizaciji.

Portal mojnovisad je medijski pokrovitelj projekta “365 Antikoruptivnih pilula” dr Dragane Mitrić Aćimović. Lajkujte, šerujte, podržite! Podelite na društvenim mrežama važne poruke protiv korupcije, i doprinesite važnoj borbi protiv neprijatelja našeg napretka!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad OK Vojvodina lisje odbojka gradsko groblje servisne informacije bez vode isključenja struje Spens horoskop JKP Vodovod i kanalizacija novosadski sajam havarija na vodovodu vreme danas raspored sahrana novi sad sahrane novi sad memorijal velikana Miloš Vučević almaško groblje jkp lisje servisne informacije novi sad elektrovojvodina bebe betanija bez struje groblje zodijak Voša novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad