40 godina rada Aleksandra Dujina: Večeras koncert "My jazz way"

40 godina rada Aleksandra Dujina: Večeras koncert "My jazz way"

Koncert povodom 40 godina autorskog rada Aleksandra Dujina održaće se večeras u novosadskoj Sinagogi. Muzičko putovanje kroz 40 godina Dujinovog rada biće prikazano kroz kompozicije s najnovijeg CD izdanja "My Jazz Way" objavljenog u martu 2016, na kojem su tonski zabeleženi autorski komadi nastali u periodu od 1976. pa do danas.

Vedrim, modernim i jednostavnim izrazom, kompozicije s pomenutog kompakt diska bez obzira na to kada su nastale lako pronalaze put do savremenog slušaoca.

Aleksandar Dujin jedan je od naših najpopularnijih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču, na džez odseku, u klasi profesora Frica Pauera. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a neki od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil su „Meta sekcija", „Kalifornija", „Plesni orkestar RTV Novi Sad" i bečki sastav „Ado Ado". U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album „Wheels Around the World", a iste godine formira i omladinski Big bend. Naredne godine u Novom Sadu otvara svoj džez klub gde su održavane sjajne svirke poznatih, ali i mladih telantovanih džez muzičara. U narednim godinama objavljuje autorska CD izdanja „Smooth Jazz Vol. 1" i „Vojvođanske impresije".

Trenutno radi kao direktor muzičke produkcije Radio Novog Sada. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se s različitim žanrovima, od main stream-a, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstveni stil.

Aleksandar Dujin je krajem 2015. godine okupio kvartet muzičara koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept programa „My Jazz Way", koji je u februaru ove godine premijerno izveden u Hrvatskoj, u Splitu, a u martu potom i snimljen. S ovim repertoarom Aleksandar Dujin planira nastupe na džez festivalima u zemlji i inostranstvu.

Ulaznice su u prodaji i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada radnim danima od 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

Cena ulaznica: 800,00 dinara

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje Novo naselje elektrovojvodina noć istraživača astrologija novosadsko porodilište horoskopski znaci ekstremni sportovi bez struje Elektrodistribucija Novi Sad jkp izmena režima saobraćaja bebe bez vode raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje sahrane novorođenčad betanija horoskop isključenje vode servisne informacije novi sad novosađani isključenja struje raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Evropska noć istraživača 2019 novosadska policija servisne informacije