40 godina rada Aleksandra Dujina: Večeras koncert "My jazz way"

40 godina rada Aleksandra Dujina: Večeras koncert "My jazz way"

Koncert povodom 40 godina autorskog rada Aleksandra Dujina održaće se večeras u novosadskoj Sinagogi. Muzičko putovanje kroz 40 godina Dujinovog rada biće prikazano kroz kompozicije s najnovijeg CD izdanja "My Jazz Way" objavljenog u martu 2016, na kojem su tonski zabeleženi autorski komadi nastali u periodu od 1976. pa do danas.

Vedrim, modernim i jednostavnim izrazom, kompozicije s pomenutog kompakt diska bez obzira na to kada su nastale lako pronalaze put do savremenog slušaoca.

Aleksandar Dujin jedan je od naših najpopularnijih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču, na džez odseku, u klasi profesora Frica Pauera. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a neki od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil su „Meta sekcija", „Kalifornija", „Plesni orkestar RTV Novi Sad" i bečki sastav „Ado Ado". U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album „Wheels Around the World", a iste godine formira i omladinski Big bend. Naredne godine u Novom Sadu otvara svoj džez klub gde su održavane sjajne svirke poznatih, ali i mladih telantovanih džez muzičara. U narednim godinama objavljuje autorska CD izdanja „Smooth Jazz Vol. 1" i „Vojvođanske impresije".

Trenutno radi kao direktor muzičke produkcije Radio Novog Sada. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se s različitim žanrovima, od main stream-a, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstveni stil.

Aleksandar Dujin je krajem 2015. godine okupio kvartet muzičara koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept programa „My Jazz Way", koji je u februaru ove godine premijerno izveden u Hrvatskoj, u Splitu, a u martu potom i snimljen. S ovim repertoarom Aleksandar Dujin planira nastupe na džez festivalima u zemlji i inostranstvu.

Ulaznice su u prodaji i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada radnim danima od 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

Cena ulaznica: 800,00 dinara

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

matičar građanski protesti bez struje Mika Antić Republički hidrometeorološki zavod telep servisne informacije novi sad vremenska prognoza očni pritisak glaukom novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo milorad kapor Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu Miroslav Antić novosadsko porodilište novorođenčad elektrovojvodina nagrada miroslav antić bebe isključenje vode Dalibor Rožić JKP Vodovod i kanalizacija novosađani isključenja struje betanija jkp čistoća