5 ideja za pokretanje sopstvenog biznisa

5 ideja za pokretanje sopstvenog biznisa

Nije mnogo komplikovano pokrenuti svoj biznis. Sve što Vam je potrebno da pokrenete svoj biznis je neka od Vaših biznis ideja i dobar biznis plan!

1. Proizvodnja jagoda na otvorenom

Šta je potrebno: Za pokretanje delatnosti potrebna je sopstvena zemlja ili zemlja u zakupu od oko 5 hektara, živići, folija, sistem kap po kap...

Potrebno uložiti: za pola hektara minimalna ulaganja su 2.500 evra.

Dodatna ulaganja: još 1.500 evra (radna snaga, ambalaža, zakup tezge, motor, pumpa...).

Potrebno je registrovati se kao poljoprivredno gazdinstvo, a plasman robe je moguć na lokalnim pijacama ili veletržnicama.

2. Japanske prepelice

Šta je potrebno: Radi komfornosti ptica potreban vam je prostor visine do tri i po metra površine 25 metara kvadratnih. Vodite računa da imate vodu i struju, a jedan kavez košta oko 10 evra.

Potrebno uložiti: Minimalna ulaganja iznose oko 3.000 evra. Olakšavajuća okolnost jeste da su prepelice mali potrošači i ulaganja se vrlo brzo i višestruko vrate. Za ambalažu za pakovanje jaja i mesa izdvojte još 300 evra.

U periodu klanja i pakovanja mesa biće vam potrebna dodatna radna snaga, a jaja ovih ptica (godišnje oko 280 po jedinki) koštaju 10 dinara. Kilogram prepeličjeg mesa staje 500 dinara.

3. Trgovina nošenom odećom

Šta je potrebno: poslovni prostor i oštećena ili roba sa greškom. Nju možete nabavljati od domaćih proizvođača uglavnom na odloženo plaćanje ili komisionu prodaju.

Potrebno uložiti: Cifra na početku neće biti manja od 4.000 evra, ali ulaganja se odmah vraćaju. Dodatni troškovi su mesečne obaveze prema državi.

4. Agencija za čuvanje dece i starijih osoba

Za započinjanje ovog posla treba vam tek oko 200 evra, a uloženo se vraća odmah. Naoružajte se željom i voljom za rad sa ovim grupama, uz adekvatna znanja i obuku. Torbu za nošenje potrebnog pribora, radni mantil i sredstva za pružanje usluga je takođe potrebno da nabavite.

5. Servis klima uređaja i bele tehnike

Šta je potrebno: Nabavite vakuum pumpu, detektor curenja gasa, kontrolne instrumente, termostat, sitni alat, merdevine i vozilo.

Potrebno uložiti: Minimalna početna ulaganja iznose oko 2.500 evra plus mesečme obaveze prema državi. Uloženo će odmah početi da vam se vraća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sanja

  pre 640 dana i 9 sati

  Kakvo lupetranje.
  Pogotovo za cuvanje odraslih i dece........

  Oceni komentar:
  0
  0
štrajk u pošti klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad elektrovojvodina dnevni horoskop štrajk poštara obustava rada JKP Vodovod i kanalizacija horoskop astrologija servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad bebe zodijak isključenja struje jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević bez vode betanija raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad bez struje isključenje vode matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja tomislav mandić novosadsko porodilište Isključenje struje pošte srbije