5 ideja za pokretanje sopstvenog biznisa

5 ideja za pokretanje sopstvenog biznisa

Nije mnogo komplikovano pokrenuti svoj biznis. Sve što Vam je potrebno da pokrenete svoj biznis je neka od Vaših biznis ideja i dobar biznis plan!

1. Proizvodnja jagoda na otvorenom

Šta je potrebno: Za pokretanje delatnosti potrebna je sopstvena zemlja ili zemlja u zakupu od oko 5 hektara, živići, folija, sistem kap po kap...

Potrebno uložiti: za pola hektara minimalna ulaganja su 2.500 evra.

Dodatna ulaganja: još 1.500 evra (radna snaga, ambalaža, zakup tezge, motor, pumpa...).

Potrebno je registrovati se kao poljoprivredno gazdinstvo, a plasman robe je moguć na lokalnim pijacama ili veletržnicama.

2. Japanske prepelice

Šta je potrebno: Radi komfornosti ptica potreban vam je prostor visine do tri i po metra površine 25 metara kvadratnih. Vodite računa da imate vodu i struju, a jedan kavez košta oko 10 evra.

Potrebno uložiti: Minimalna ulaganja iznose oko 3.000 evra. Olakšavajuća okolnost jeste da su prepelice mali potrošači i ulaganja se vrlo brzo i višestruko vrate. Za ambalažu za pakovanje jaja i mesa izdvojte još 300 evra.

U periodu klanja i pakovanja mesa biće vam potrebna dodatna radna snaga, a jaja ovih ptica (godišnje oko 280 po jedinki) koštaju 10 dinara. Kilogram prepeličjeg mesa staje 500 dinara.

3. Trgovina nošenom odećom

Šta je potrebno: poslovni prostor i oštećena ili roba sa greškom. Nju možete nabavljati od domaćih proizvođača uglavnom na odloženo plaćanje ili komisionu prodaju.

Potrebno uložiti: Cifra na početku neće biti manja od 4.000 evra, ali ulaganja se odmah vraćaju. Dodatni troškovi su mesečne obaveze prema državi.

4. Agencija za čuvanje dece i starijih osoba

Za započinjanje ovog posla treba vam tek oko 200 evra, a uloženo se vraća odmah. Naoružajte se željom i voljom za rad sa ovim grupama, uz adekvatna znanja i obuku. Torbu za nošenje potrebnog pribora, radni mantil i sredstva za pružanje usluga je takođe potrebno da nabavite.

5. Servis klima uređaja i bele tehnike

Šta je potrebno: Nabavite vakuum pumpu, detektor curenja gasa, kontrolne instrumente, termostat, sitni alat, merdevine i vozilo.

Potrebno uložiti: Minimalna početna ulaganja iznose oko 2.500 evra plus mesečme obaveze prema državi. Uloženo će odmah početi da vam se vraća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sanja

  pre 757 dana i 11 sati

  Kakvo lupetranje.
  Pogotovo za cuvanje odraslih i dece........

  Oceni komentar:
  0
  0