52 vikenda u Novom Sadu: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

52 vikenda u Novom Sadu: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Postavku čine umetnička dela i istorijski prikaz zbivanja u umetnosti Vojvodine u drugoj polovini 20. veka. Umetnički fond sadrži oko 2.500 umetničkih radova, slika, skulptura, grafika i crteža, kako domaćih, tako i dela najpoznatijih imena svetske umetnosti.

Tokom oktobra meseca možete pogledati izložbu autora Nenada Šoškića pod nazivom "Transformacija".

Autor ovu izložbu koncipira kroz sajt specifik instalaciju sastavljenu iz tri segmenta koji se međusobno nadopunjuju, kreirajući idejno jedinstvenu postavku. Pojedinačni elementi umetničkog dela vode aktivni dijalog sa prostorom postavke, menjajuću očekivani odnos prostorija i uobičajeni način kretanja posetilaca kroz njega, uključujući ih aktivno u komunikaciju i interakciju sa izmenjenim ambijentom.

Izložba je realizovana u okviru međunarodnog projekta Risk Change, podržanog od strane programa Evropske unije "Kreativna Evropa" i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Galerija S: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Kustoskinja: Sanja Kojić Mladenov

Trajanje izložbe: do 24. oktobra 2020.

U MSUV se sprovode propisane mere zaštite usled pandemije izazvane COVID-19, te je obavezno nošenje zaštitnih maski, a dozvoljen je istovremeni boravak maksimum 30 osoba, saopštila je Turistička organizacija Grada Novog Sada.


Izvor:
http://msuv.org/2020/09/15/nenad-soskic-transformacija/
Fotografija: Nenad Šoškić © sva prava pripadaju umetniku

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan