52 vikenda u Novom Sadu: Petrovaradinska tvrđava –  sinonim za uzbudljivo i romantično (FOTO)

52 vikenda u Novom Sadu: Petrovaradinska tvrđava –  sinonim za uzbudljivo i romantično (FOTO)

Stari zidovi od crvene cigle, kamene kapije i tuneli popločani kaldrmom, mistične stepenice, stari krovovi i raznobojne građevine stalno su nadahnuće, kako umetnicima, tako i svim drugim posetiocima ovog jedinstvenog zdanja.

Sa zidina tvrđave pruža se i veličanstven pogled na panoramu grada, njegove bulevare, građevine i tornjeve crkava i Sinagoge. Ovde ćete uvek naći zanimljive i lepe uglove za fotografisanje, a kada ovekovečite trenutke kod Starog sata i vidikovca, zađite i u druge delove Tvrđave. Samo nebo je granica vašoj mašti kada se latite kamerice na ovom mestu koje šapuće hiljade priča, tajni i legendi...


Zalazak sunca sa gradom u kadru, uz pogled na obronke Fruške gore i Dunav koji je upravo tu, pod Petrovaradinskom tvrđavom, najširi, jednako je spektakularan i zimi. Dobro se ušuškajte u toplu odeću i odlebdite u neka davna vremena, na koja uspomenu čuva ovo inspirativno utvrđenje, koje fascinira goste iz celog sveta.


Učestvujte u Foto konkursu Turističke organizacije Grada Novog Sada, pošaljite nove fotografije ili one koje kreirali prethodnih godina i osvojite jednu od vrednih nagrada. Više informacija možete pronaći na sajtu TONS-a.

Tekst: Turistička organizacija Grada Novog Sada
Fotografije: Turistička organizacija Grada Novog Sada (Aleksandar Milutinović)

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan