52 vikenda u Novom Sadu: Skelama preko Dunava (FOTO)

52 vikenda u Novom Sadu: Skelama preko Dunava (FOTO)

Nije teško osmisliti sadržajan izlet unutar novosadskog područja.

Futog može biti prva stanica na tom putu. Ovo staro naselje čuva izuzetne lepote unutar Crkve Srca Isusovog i Crkve Svetih Vrača Kozme i Damjana. Futog ima i druge sadržaje, između ostalog poznate čarde gde možete završiti izlet uz dobru riblju čorbu i odgovarajuća vina.


Opet, možete odlučiti da krenete dalje. Na obali Dunava je skela koja prevozi putnike do Beočina. Oni koji krenu dalje ka Čereviću i Banoštoru ne mogu biti razočarani. Pored posete crkvama, Sv. Josipa i Sv. Save i Zavičajnom muzeju Čerevića možete upoznati čerevićke vinarije, a posle degustacije možete odlučiti da ostanete u Eko-Etno klubu Čerević.Banoštor je naselje vinara, vinskih podruma i dobrih priča, ali i materijalizovanih dokaza o kontinuitetu življenja, o čemu svedoče Crkva Sv. Georgija i ruine Crkve Sv. Rudolfa. U Banoštru postoji skela koja će vas vratiti na bačku stranu Dunava, u Begeč.

 


Prvo što ćete ugledati je "Čarda kod Braše", gde možete započeti (a možda i završti) istraživanje begečkih lepota. Drugi mogu nastaviti do Parka prirode Begečka jama ili završiti dan na Cvejinom salašu.Tekst: Gordana Stojaković
Fotografije: Turistička organizacija Grada Novog Sada (Dragan Kurucić), mojnovisad.com (Branka Malenica, Sonja Slijepčević, Aleksandar Jovanović)

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan