52 vikenda u Novom Sadu: Zimska fantazija – u srcu grada

52 vikenda u Novom Sadu: Zimska fantazija – u srcu grada

Iako ne možemo da se masovno družimo na Winterfestu i kližemo u Ledenoj šumi, Nova godina nije otkazana – zimske čarolije se već sada osećaju u vazduhu.

Novogodišnja rasveta već uveliko krasi centar grada. Da biste se uverili, prošetajte kroz najlepše ulice u gradu i uživajte u magičnoj prazničnoj atmosferi, doživite svoju bajku pod zvezdanim svodom u Zmaj Jovinoj ulici. Najlepša ulica u gradu posvećena je našem poznatom pesniku za decu – Jovanu Jovanoviću Zmaju i predstavlja živahan duh grada. Nekako se i namestilo da deca vole da budu u blizini čika Jove, pa ih roditelji tu i fotografišu, gde on ležerno oslonjen na svoj štap govori: "Zima, zima e, pa šta je, ako j’ zima nije lav".

 


Svoju šetnju možete da produžite do šarene ulice Laze Telečkog ili do nekog od zavučenih živopisnih pasaža u vintidž stilu. 


Naravno, možete ostati i na širokom trgu Slobode, jer Crkva Imena Marijinog, Gradska kuća i ostala zdanja predstavljaju jedinstven ambijent za pravljenje lepih fotografija.


Upravo u centru grada je i najveća mogućnost da, na nekom od uglova, sretnete i uličnog muzičara, koji svojom muzikom upotpunjava magični doživljaj. Čak i kad mislimo da nije, magija je svuda oko nas. Samo  je potrebno da dopustimo sebi da je vidimo! 


Tekst: Turistička organizacija Grada Novog Sada
Fotografije: Turistička organizacija Grada Novog Sada (Aleksandar Milutinović)

Oceni vest:
9
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Glupostima nikad kraja

  pre 1291 dan i 9 sati

  Da, u zagađenom vazduhu, gde je agencija promenila parametre, a mi nemamo senzore za merenje. Ali zato imamo lampice za 190.000 evra.
  Još malo, pa dostigli Anu, za onih 660.000 evra bačenih nazovi umetnici.
  A decu na SMS.

  Oceni komentar:
  4
  14
 • Čarolije

  pre 1291 dan i 4 sata

  secam se da nam je kad smo bili deca mnogo značilo kad iznad progresa stave novogodisnju dekoraciju sa sijalicama Deda Mraza u saonicama .Ta radost traje i pamti se dugo dugo .... Sretan je svako ko može da je oseti i kad odraste.
  A onda ...
  O, mati, veje sneg
  ni to me ne raduje vise proslo je zauvek
  severac pustolinom brise
  cim dirne vode mirne hvata se led
  i ravno je, (ravno) unedogled

  Oceni komentar:
  0
  8