Uhapšen policajac koji je u Tivtu pucao na Novosađanina, terete ga za pokušaj ubistva

Uhapšen policajac koji je u Tivtu pucao na Novosađanina, terete ga za pokušaj ubistva

Policajac iz Kotora D. Ž. uhapšen je zbog sumnje da je u Tivtu pokušao da ubije Novosađanina S. A. (30), saopštila je crnogorska policija.

Kako javljaju crnogorski mediji, Novosađanin nije životno ugrožen, a u tuči i pucnjavi je zadobio povrede glave, pa je sa prostrelnom ranom hospitalizovan u risanskoj bolnici.

Policijski službenik je osumnjičen da je u petak ujutru, oko 2.40 časova, u vreme kada nije bio na dužnosti, u diskoteci "Win" u Tivtu, vatrenim oružjem naneo povredu državljaninu Srbije nakon čega se udaljio sa lica mesta.  

Prethodno je došlo do verbalnog konflikta, a potom i tuče više osoba. Policijski službenici su nedugo nakon izvršenog krivičnog dela došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je D. Ž. izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim. U kratkom roku je uhapšen i, uz krivičnu prijavu, biće priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Na teret mu je stavljeno krivično delo ubistvo u pokušaju, a protiv njega će biti iniciran i disciplinski postupak.

- Policijski službenik D. Ž. je bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ovom krivičnom delu, kao i da u tim situacijama bez odlaganja o tome obavesti neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično delo – navodi se u saopštenju.

Prema informacijama "Vijesti", policajac D.Ž. angažovan je i na poslovima obezbeđenja tivatske diskoteke u kojoj je u noći između četvrtka i petka ranjen Novosađanin. Iz vrha UP-a "Vijestima" je nezvanično rečeno da je pucnjavi prethodila čarka u diskoteci. Navodno, prijateljice S. A. i J. M. (29) iz Vrbasa posvađale su se sa drugim gošćama diskoteke, zbog čega je obezbeđenje reagovalo i izbacilo Vojvođane. Oni su, kao navode crnogorski mediji, zapretili da će se vratiti i obračunati sa njima, što su i uradili oko dva sata ujutru.

- Sa velikim čekićem i šipkama vratili su se u "Win" i napali pripadnike obezbeđenja na ulazu objekta. Savladali su ih, ušli u noćni klub i počeli da lome inventar. U tuči na ulazu jedan od napadača čekićem je udario u glavu pripadnika obezbeđenja B. V, a tokom nastavka obračuna u objektu došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen Novosađanin S. A. – kazao je sagovornik "Vijesti" i istakao da sumnjaju da je pištolj potegao D. Ž. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Mirođija

    pre 1711 dan i 7 sati

    Da li negde u svet možemo otići,a da ne pravimo ekcese?

    Oceni komentar:
    1
    0