Priveden meštanin Ravnog Sela koji je dobio spor protiv JKP "Komunalac"

Priveden meštanin Ravnog Sela koji je dobio spor protiv JKP "Komunalac"

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrbasu intervenisali su danas, 14. novembra u Ravnom Selu, posle prijave radnika komunalnog preduzeća da im je sedamdesetogodišnji meštanin kome su nameravali da isključe vodu pretio smrću.

Policijski službenici izašli su na lice mesta i zatim, u Policijskoj stanici, saslušali vlasnika kuće i uzeli izjave od radnika, nakon čega su svi pušteni.

Kako se navodi se u saopštenju iz Policijske uprave u Novom Sadu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vrbasu, protiv sedamdesetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Prethodnih dana, mediji su pisali o meštaninu Ravnog Sela, Božidaru Caričiću koji je dobio je sudski spor protiv Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" iz Vrbasa i tako je oslobođen obaveza plaćanja računa za vodu, pošto ona u tom selu nije za piće, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) a preneo N1.

JKP "Komunalac" je prethodno tužio Caričića zbog duga manjeg od 3.000 dinara, pod pretnjom izvršenja. Presudom Osnovnog suda u Vrbasu, koja je potvrđena pred Višim sudom u Somboru, Caričić je oslobođen potraživanja tog komunalnog preduzeća, uz obrazloženje da iz dokazanih činjenica građanima u ovom selu JKP nije isporučivalo vodu za piće, te da nema pravo da takvu uslugu naplaćuje. Ravno Selo je jedno od pet sela u opštini Vrbas u kojima je snazi rešenje pokrajinske sanitarne inspekcije staro više od 13 godina, po kome voda nije za piće.

Detaljnije o suđenju i presudi možete pročitati OVDE.

Izvori: Moj Novi Sad i N1.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Jovan

    pre 1616 dana i 3 sata

    Radnici Komunalca nisu sluzbena lica, tako da krivicna prijava za ometanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene radnje pada u vodu. Oni su ovlascena lica, ovlastilo ih je gore pomenuto preduzece. Velika razlika je izmedju ovlastenog i sluzbenog lica! Status sluzbenog lica daje drzava,ministarstvo itd... a ovlastenje moze da da bilo ko.

    Oceni komentar:
    0
    0