87 pripadnika MUP-a obolelo od korona virusa, 840 u samoizolaciji

87 pripadnika MUP-a obolelo od korona virusa, 840 u samoizolaciji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je do sada zaraza od korona virusa potvrđena kod 87 pripadnika MUP-a, a da je 840 njihovih kolega u samoizolaciji.

Stefanović je u izjavi za dnevni list "Blic" ukazao na to da je pre nekoliko dana u izolaciji bilo 920 pripadnika MUP-a, ali da se taj broj smanjuje, kao i da se jedan broj njih već vratio svojim zadacima.

On je, govoreći o predstojećem policijskom času koji će trajati celog vikenda, rekao da očekuje da će se građani toga pridržavati jer shvataju da od njihovog ponašanja zavisi broj novozaraženih i da ima smisla pridržavati se tih mera.

Prema njegovim rečima, najveći broj ljudi poštuje mere, a oni koji ih krše biće kažnjeni, pri čemu u tome neće biti razlike ni po tome kako se zovu, niti koliko su imućni.

On je rekao da je u vreme vanrednog stanja zabeležen pad stope kriminala u Srbiji za oko 55 odsto i negirao tvrdnje da je porodično nasilje u porastu.

Statistika pokazuje da je to nasilje zapravo u opadanju, istakao je Stefanović i ohrabrio sve žene da prijave bilo kakvo nasilje, poručivši da će policija odmah reagovati i umeti da ih zaštiti.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan