ADAMOVIĆEVO NASELJE: Šta je predviđeno planom detaljne regulacije

ADAMOVIĆEVO NASELJE: Šta je predviđeno planom detaljne regulacije

Plan detaljne regulacije blokova oko Ulice cara Dušana, predviđa izgradnju parking garaže između ulica Tone Hadžića i Braće Grulović.

Ova garaža bi samo delimično zadovoljila potrebe za parkiranjem korisnika objekata uz Bulevar Evrope, pa se kao obavezna navodi i izgradnja podzemnih garaža. Kao jedna od mogućih lokacija, predviđena je zelena površina između ulica Olge Petrov i Teodora Pavlovića. U tom slučaju, planirano je da se iznad nosećih elemenata konstrukcije garaže zasade stabla.

Na adresi Cara Dušana 6 i 6a naći će se garni hotel, koji će imati tri sprata i potkrovlje, a planirano je i još nekoliko poslovnih i stambeno-poslovnih objekata u tom delu grada.

U Ulici Servo Mihalja i na Bulevaru Evrope, planira se izgradnja poslovnog objekta sa sadržajima koji su funkcionalno vezani za rad hrama Protestantske Hrišćanske zajednice, izgrađenog na susednoj parceli (Teološki fakultet, rehabilitacioni centar za narkomane i alkoholičare, kancelarije humanitarnih organizacija, edukativni centar, kancelarije Protestantsko Hrišćanske zajednice i sl).

Alternativno rešenje bloka (uključujući i parcelu postojećeg hrama) je objedinjavanje ovih parcela sa parcelom hrama i izgradnja planiranih sadržaja u sklopu kompleksa koji bi funkcionalno povezao navedene sadržaje religiozne, edukativne i humanitarne namene. Uslov za realizaciju je rušenje postojećeg hrama čiji gabarit obilazi regulacija Bulevara Evrope.

Između ulica Servo Mihalja i Đorđa Magaraševića je, zbog povećanja stambenih kapaciteta, planirana izgradnja nove osnovne škole za osamsto učenika u dve, odnosno četristo učenika u jednoj smeni. Ovaj objekat je bio u planovima i ranije, ali za sada nije realizovan zbog "složenih imovinsko-pravnih odnosa" na postojećim parcelama porodičnog stanovanja.

Plan obuhvata područje koje se nalazi u Katastarskoj opštini Novi Sad I i Katastarskoj opštini Novi Sad II, površine 55ha. Sa severa je granica Futoška ulica, sa istoka ulice Vojvode Knićanina, Trg 27. marta i Ulica cara Dušana, sa juga Ulica Aranji Janoša i sa zapada Bulevar Evrope.

Plan detaljne regulacije blokova oko Ulice cara Dušana na javnom uvidu je do 10. maja. Javni uvid moguć je svakog radnog dana od 9 do 14 časova u prizemlju zgrade "Urbanizma" i u prostorijama Mesne zajednice "7. juli" u Miše Dimitrijevića. Plan se takođe može pogledati na veb prezentaciji JP "Urbanizam".

Izvor: 021.rs

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina bez struje gradsko groblje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana Isključenje struje isključenje vode detelinara horoskop isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad sahrane nevreme sahrana bebe bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani raspored sahrana novi sad jkp lisje Vreme u Novom Sadu servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad horoskopski znaci servisne informacije novi sad novosadsko porodilište betanija