Adice: Infrastruktura kaska za širenjem naselja

Adice: Infrastruktura kaska za širenjem naselja

Dvadesetogodišnji, ubrzani rast ovog naselja nije pratila infrastruktura neophodna za njegovo funkcionisanje, poput kanalizacije, priključaka za gas, struju. Ogroman problem stanovnika Adica predstavljaju i pojedine neasfaltirane ulice.

– Veliki problem naselja Adice su, između ostalog, ulice koje nisu asfaltirane i uglavnom se najveći broj prijava vezuje upravo za pitanje asfalta – izjavio je je predsednik Saveta mesne zajednice Adice Jovan Brača, dodavši da se od početka gradnje naselja malo se ulagalo u infrastrukturu.

- Činjenica je da se ulice ne mogu asfaltirati pravim asfaltom sve dok u potpunosti ne bude rešen jedan od osnovnih preduslova za asfaltiranje, a to je završetak postavljanja kanalizacione mreže i priključaka za vodu, gas, struju... Tako da verujem da je to delom najveći razlog za neasfaltirane ulice, kaže Brača.

Potencijalnim problemima asfaltiranja umnogome doprinose i stranačke različitosti, u smislu da stanari neke ulice ne mogu da se slože oko potpisivanja saglasnosti da ne bi bilo tvrdnji da je neka druga partija uradila puteve. Predsednik MZ Adice dodaje i činjenicu da određene parcele, pa samim tim i ulice, nisu otkupljene od prethodnih vlasnika, niti je s njima postignuta saglasnost o eventualnim radovima te mogu podneti tužbu protiv grada zato što je nešto rađeno, a nije plaćeno.

Stanovnici pojedinih ulica naselja tvrde da nije istina da su sve ulice rađene, a naročito su kivni žitelji produžetka Ulice Bogdana Popovića jer, kako kažu, za šest godina koliko žive na tom mestu, tucanik je posut samo prve godine, a ispunjavaju sve uslove za asfaltiranje.

– Živimo u Sokolskoj ulici, koja je odeljena, manje- više, kapijom od glavnog puta – započinje priču Monika Vukašinović. – Baš zbog toga, prolazimo kroz produžetak Bogdana Popovića, koja je u katastrofalnom stanju. Kanalizacija je sprovedena te su radnici nakon kopanja obećali da će nasuti tucanik, ali od te priče na kraju nije bilo ništa. Put je u blatu, a prilikom čestih padavina, ulica se sve više deformiše, stvaraju se nove rupe i put je toliko loš da nekad ni automobili ne mogu proći, naročito ako svemu dodamo i izlivanje kanala prilikom obilnijih padavina. Inače, i kanal i put su državni delovi te nema bojazni da će biti bilo kakvih problema zakonskog tipa.

- Svake godine se nešto nasipa, okolne ulice, poput Desanke Maksimović i Slavujeve, koja je s druge strane, urađene su, a naša ulica, koja povezuje Desanke Maksimović i Slavujevu, uvek izostane. Nama je dosta života u blatu, živimo kao svinje, prolazimo s gumenim čizmama do kraja ulice te ih, dok niko ne gleda, močimo u kanal da bismo se donekle upristojili jer ulazimo u civilizacijski deo grada. Mi ovim putem apelujemo na nadležne da nam omoguće normalan i čist život jer naša ulica ispunjava sve uslove za radove, izjavljuje na kraju Monika Vukašinović

ŠTA KAŽU NADLEŽNI: Iz Zavoda za izgradnju grada saopštavaju da je održavanje saobraćajnica redovna aktivnost koja se sprovodi na osnovu Godišnjeg programa održavanja objekata putne privrede. Intenzivnija realizacija Programa se očekuje na proleće, kada i počinje građevinska sezona, i to na osnovu dinamičkih planova koje izrađuju stručne službe ZIG - a i JKP „Put“ na osnovu prispelih zahteva mesnih zajednica. Tako je u toku prošle godine saniran kolovoz u osam ulica na Adicama. I to prema spisku prioriteta koje je dostavila mesna zajednica, a za koje su i nadzorni organi ZIG - a, uvidom u stanje na terenu, utvrdili da su u izuzetno lošem stanju. Što se tiče Ulice Bogdana Popovića, u ranijem periodu je u toj ulici saniran kolovoz, a s obzirom na to da smo upoznati s lošim stanjem u produžetku ulice prema Slavujevoj, kada počnu radovi na održavanju saobraćajnica, stručne službe ZIG - a će preuzeti sve potrebne mere da se oštećeni kolovoz sanira, navode nadležni u Zavodu za izgradnju grada.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište servisne informacije novi sad novosadska policija dnevni horoskop horoskop raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina isključenje vode RHMZ sremski karlovci Elektrodistribucija Novi Sad mup novi sad Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije horoskopski znaci novosađani crna hronika betanija bebe jkp lisje novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje isključenja struje Vreme u Novom Sadu bez vode sahrane novi sad raspored sahrana novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija