Advokat Čedomir Kokanović uhapšen zbog sumnje da je proganjao Vladimira Beljanskog

Advokat Čedomir Kokanović uhapšen zbog sumnje da je proganjao Vladimira Beljanskog

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestilo je javnost da je, u saradnji sa Policijskom upravom, i po nalogu ovog tužilaštva, danas lišen slobode Č. K (1975), advokat iz Beograda.

saopštenju se navodi da mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova radi saslušanja, "zbog postojanja osnova sumnje da je učinio dva krivična dela ometanje pravde iz člana 336b ("ometanje pravde") stav 2 Krivičnog zakonika i krivično delo proganjanje iz člana 138a ("proganjanje") stav 1 tačka 1., 4. i 5. Krivičnog zakonika, sve na štetu Vladimira Beljanskog, advokata u Novom Sadu i predsednika Advokatske komore Vojvodine".

Osumnjičeni Č. K. će u navedenom roku biti saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Za prvo delo za koje se tereti – ometanje pravde, u Krivičnom zakoniku piše: "Ko uvredom, silom, pretnjom ili na drugi način ometa ili spreči sudiju, javnog tužioca, zamenika javnog tužioca ili advokata u vršenju sudijske ili tužilačke funkcije, ili advokatske službe, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom".

Drugo krivično delo za koje se sumnjiči je proganjanje.

Ko u toku određenog vremenskog perioda uporno: drugo lice neovlašćeno prati ili preduzima druge radnje u cilju fizičkog približavanja tom licu protivno njegovoj volji; preti napadom na život, telo ili slobodu drugog lica ili njemu bliskog lica i preduzima druge slične radnje na način koji može osetno da ugrozi lični život lica prema kome se radnje preduzimaju... kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine  kaže Krivični zakonik.

Podsećamo, predsedniku Advokatske komore Vojvodine, Vladimiru Beljanskom, 4. januara je zapaljen automobil što je on tada povezao sa svojim radom u Advokatskoj komori "i sa disciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom, a protiv kojih sam pokretao disciplinske prijave i podnosio krivične prijave". Nedelju dana kasnije uhapšena su dvojica osumnjičenih za izazivanje opšte opasnosti.

Zapaljen automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine 

Novosađani uhapšeni zbog paljenja automobila predsednika Advokatske komore Vojvodine

Nakon toga, Beljanski je prijavio Kokanovića da mu preti ubistvom što je beogradski advokat demantovao i naveo da je na Tviteru objavio satiričnu pesmicu "Početak bune protiv komorskih dahija". 

Radio 021 podseća da je Kokanović i prošle godine, 27. januara, uhapšen u sporu koji ima protiv Beljanskog, a da je kasnije Vrhovni kasacioni sud utvrdio da je naredba za hapšenje bila nezakonita.

Izvori: Moj Novi Sad, 021.rs

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Advokat

    pre 113 dana i 1 sat

    Nema sta dotakli smo dno, krimose pustaju na slobodu, hapse advokate zbog ovakvih gluposti, a da li je Beljanski na neki nacin povrzan sa SNS kad mu tako ispunjavaju zelje, osim sto zastupa sva javna preduzeca?

    Oceni komentar:
    3
    9