Advokati od danas obustavljaju rad zbog ubistva kolege

Advokati od danas obustavljaju rad zbog ubistva kolege

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile su Advokatske komore Srbije i Beograda.

Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je u advokatskoj komori. Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti", saopšteno je iz advokatske komore.

Obe komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovesti podizaja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića. Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.

Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca. Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.

Obustavi će se pridružiti i Advokatska komora Vojvodine.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci bez struje bebe RHMZ elektrovojvodina raspored sahrana novi sad horoskop servisne informacije EPS sahrane JGSP "Novi Sad" betanija almaško groblje raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad jkp novosadska toplana radosne vesti dunav jkp lisje centralno groblje u Futogu novosađani servisne informacije novi sad novosadsko porodilište gradsko groblje isključenja struje havarija na vodovodu štrand porodilište bez vode matična knjiga rođenih