AGENCIJA ZA LEKOVE: Na vakcine protiv korone prijavljen 261 slučaj neželjenih reakcija

AGENCIJA ZA LEKOVE: Na vakcine protiv korone prijavljen 261 slučaj neželjenih reakcija

U Srbiji je, zaključno sa jučerašnjim danom, prijavljen ukupno 261 slučaj neželjinih reakcija nakon vakcinacije protiv korona virusa, izjavio je Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva i dodao da je to veoma mali broj, imajući u vidu ukupan broj vakcinisanih građana u našoj zemlji.

Naveo je da se neželjene reakcije nakon vakcinacije mogu očekivati, ali da je važno to što nije bilo dugotrajnih posledica.

– Do sada nismo imali ništa zabrinjavajuće. Sve što se do sada dešavalo, rešavalo se roku u nekoliko dana – rekao je Pavle Zelić, gostujući na televiziji Pink.

Naveo je da neželjene reakcije mogu da budu povišena temperatura, bol na mestu primene vakcine, otok, crvenilo, bol u mišićima, zglobovima, glavobolja, mučnina... Te dodao da su ih uglavnom prijavljivali građani uzrasta od 45 do 64 godine i da su to češće bile žene.

– Nema razloga da bilo ko odustane od vakcine zato što se boji neželjnih reakcija, pa svi smo primali vakcine od malih nogu i znali da mora da izađe neki pečat, da može da se desi da vas boli glava... – rekao je Zelić.

Poručio je da ne treba da se plašimo vakcina jer je, ističe, svaka vakcina validna, efikasna i bezbedna.

– Ona koje je trenutno dostupna, ta je najbolja za vas – dodao je Zelić, a prenosi Tanjug. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan