Agencije isplatile nezadovoljnim turistima ukupno milion i po dinara odštete

Agencije isplatile nezadovoljnim turistima ukupno milion i po dinara odštete

Loša higijena u sobama, smeštaj bez plaćene klime ili bazena, prazan švedski sto - samo su neki od problema na koje su nailazili srpski turisti, zbog čega su im agencije za prvih osam meseci ove godine isplatile 1.499.159 dinara.

Pored toga, pojedine agencije kažnjavala je inspekcija zbog čestih žalbi na njihov rad tokom sezone letnjih godišnjih odmora. Turistički inspekori su, zbog nepoštovanja programa putovanja od strane organizatora, izdali 24 prekršajna naloga, sa ukupnim iznosom izrečenih kazni od 754.000 dinara, i podneli 74 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, pokazuju podaci Sektora turističke inspekcije.

- Deo prijava odnosio se na obaveze organizatora i putnika koje su regulisane opštim uslovima putovanja: slučajeve kada putnik odustane od putovanja ili agencija otkaže putovanje, zbog rokova vraćanja sredstava i sličnih stvari – rečeno je iz turističke inspekcije.

Kako "Blic" prenosi, od 567 inspekcijskih nadzora, koji su izvršeni u periodu od 1. januara do 31. avgusta 2017, čak 238 inicirali su nezadovoljni putnici, tj. korisnici usluga agencija.

- U postupku kontrole utvrđeno je da je osnovano 120 predstavki građana, u 55 slučajeva utvrđena je osnovanost žalbe. Na osnovu toga, putnicima je vraćeno ukupno 1.499.159 dinara – navode iz Sektora turističke inspekcije, ali naglašavaju i da je podneto 74 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Putnici su se i ove godine najviše žalili na neizvršenje ili nepotpuno izvršenje usluga obuhvaćenih programom putovanja. Neke od žalbi odnose se na nivo konfora – da je manji nego što je obećano. To podrazumeva da, iako je prethodno obećano, smeštaj nema klimu, mini-bar ili oprema sobe nije odgovarajućeg standarda. Ljudi su se dalje požalili da objekti nemaju sadržaje obećane programom, kao što su bazen ili igralište za decu, a često je problem bila i lokacija samog smeštaja, koji je bio udaljen od plaže više nego što je navedeno u ponudi. Problem je bila i higijena, u sobama su zaticani mravi, bube, prljava posteljina... ili one nisu čišćene redovno, kao i buka u blizini smeštaja, najčešće muzika iz kafića ili buka sa gradilišta, nestručnost i neljubaznost vodiča, ali i ishrana – jelovnik je vrlo oskudan, a ukoliko putnik ne ustane ranije, zatiče gotovo prazan švedski sto, prenosi "Blic".

Oduzeto 12 licenci

U prvih osam meseci 2017. godine turistički inspektori su podneli 18 predloga za oduzimanje licence za organizovanje turističkih putovanja. Od tog broja oduzeto je 12 licenci, za šest agencija je obustavljen postupak.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište sahrane servisne informacije novi sad novorođenčad elektrovojvodina bez struje Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad novosađani jkp lisje gradsko groblje bebe betanija jkp novosadska toplana JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez vode policija isključenja struje RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Petrovaradin Isključenje struje štrand Futog