Aida Ćorović i Čedomir Čupić u petak na protestu "Poziv u bojkot"

Aida Ćorović i Čedomir Čupić u petak na protestu "Poziv u bojkot"

Novosadski studenti, građani Novog Sada i opozicione političke partije, ponovo će pozvati na bojkot izbora koji su najavljeni za 26. april.

Protestni skup će se održati u petak, 28. februara, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova. Na skupu će govoriti novinarka i građanska aktivistkinja Aida Ćorović, profesor Beogradskog univerziteta Čedomir Čupić i jedan od osnivača "Pokreta za bezbednu Srbiju" Vladimir Savić.

Protestu će prisustvovati i pripadnici žandarmerijske jedinice iz Niša koji su dobili uslovne zatvorske kazne i otkaz na poslu zbog toga što su sprečili mlađeg brata Aleksandra Vučića i Siniše Malog, Andreja Vučića i Predraga Malog, da zajedno sa svojim obezbeđenjem na silu probiju policijski kordon u centru Beograda, u vreme održavanja Parade ponosa 2014. godine – najavljuju organizatori na svojoj Fejsbuk stranici "U Bojkot za Novi Sad".

Posle protesta i poziva na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore, učesnici skupa će krenuti u protestnu šetnju ulicama Novog Sada, koja će se završiti kod sedišta policije u ulici Pavla Papa, kako bi i na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo radom Ministarstva unutrašnjih poslova i solidarnost sa pripadnicima žandarmerije koji su po političkom diktatu ostali bez posla, navodi se u najavi protesta.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan