AKCIJA "ARMAGEDON": Preko Fejsbuka vrbovao decu za nedozvoljene polne radnje (FOTO)

AKCIJA "ARMAGEDON": Preko Fejsbuka vrbovao decu za nedozvoljene polne radnje (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije su, u nastavku akcije "Armagedon", uhapsili su S. R. (40)  iz Ćuprije, zbog osnova sumnje da je  izvršio krivično delo iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu.

Osumnjičeni je na društvenoj mreži Fejsbuk kreirao profil pod lažnim imenom "Ivan Petrović" i lažnom profilnom fotografijom, predstavljajući se kao dete starosti 13 godina, stupao u kontakt s maloletnim osobama. U tim kontaktima pisao im je da ima starijeg druga koji ga vodi u lov i ribolov i koji mu ispunjava sve želje, ali da zauzvrat vrši s njim nedozvoljene polne radnje.

 

Zatim bi nagovarao decu da upoznaju njegovog druga i da zajedno idu u lov i ribolov, ali da i oni moraju učestvovati u seksualnim radnjama. Kada bi stekao poverenje deteta putem lažnog profila ’’Ivan Petrović’’, osumnjičeni S.R. bi zatim slao deci zahtev za prijateljstvo sa svog pravog profila  i predstavljao se kao ’’Ivanov’’ stariji drug.

Na tom profilu osumnjičeni je imao svoju pravu profilnu fotografiju. Zatim bi decu pitao da li su za druženje i da li im je ’’Ivan“ objasnio šta još sem pecanja treba da rade. Potom bi u porukama govorio da je"Ivan" malo dosadan i da će nekada ići i sami bez njega na pecanje. Predlagao je da dete dođe u Ćupriju, a  potom idu u njegovu vikendicu, a da će ga kasnije odvesti kući.  

Osumnjičeni je sa oba profila tražio da dete slika svoj polni organ i pošalje mu fotografiju. Kompanija Fejsbuk suspendovala je profil "Ivan Petrović" i stvarni profil osumnjičenog S. R, nakon čega je  osumnjičeni otvorio novi lažni profil pod nazivom "Igor Ristić". S tog profila kontaktirao je decu s kojom je već bio u kontaktu sa svog stvarnog i lažnog profila "Ivan Petrović", pod izgovorom da mu je virus ugasio profile i da je to on i da želi da nastavi dopisivanje. Na novom lažnom profilu ’’Igor Ristić“ ima oko 59 prijatelja i veći broj su deca.

APEL IZ POLICIJE: Kako je dosadašnjim radom identifikovana jedna žrtva s kojom je osumnjičeni stupio u kontakt, iz MUP Srbije pozivaju građane da – ukoliko raspolažu saznanjima da je njihovo dete stupilo u kontakt sa osumnjičenim putem lažnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk, pod imenima "Ivan Petrović" i "Igor Ristić" – kontaktiraju policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova na telefon 011 27 43 927.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan