Akcija čišćenja Šodroša u nedelju 17. marta

Akcija čišćenja Šodroša u nedelju 17. marta

Osim što je prirodni rukavac Dunava, Šodroš je raj za opuštanje vikendom, džogiranje i šetnju pasa. Ipak, to nije sprečilo nemarne posetioce da od Šodroša naprave mesto za odlaganje otpada.

- Na inicijativu pre svega građana i naših prijatelja, kako sa Telepa tako i sa drugih delova grada, došli smo na ideju da napravimo ovu akciju na Šodrošu, novosadskoj oazi koja je zaista dragulj Novog Sada – rekla je za Radio-televiziju Vojvodine Sara Pavkov, predstavnica Ekološkog udruženјa "Zeleni Sad".

Organizatori se nadaju pozitivnoj radnoj atmosferi, a dobrovoljcima poručuju da ponesu veće kese, rukavice i obuju udobnu staru obuću.

- Pre svega da to bude dobro raspoloženje, i volja i želja za radom. Vrlo smo zahvalni što smo dobili podršku od JKP "Čistoća" koji će obezbediti 120 džakova, isto toliko rukavica, a naše udruženje će obezbediti vode za sve one koji budu došli – kaže Pavkov.

Iako je nedostatak kontejnera i korpi za odlaganje otpada na ovoj lokaciji očigledan, to nije opravdanje za sve one koji svesno zagađuju obalu.

- Građani su ti koji moraju da se osveste i da naprave da njima bude lepo u njihovom kraju, a definitivno je Šodroš kraj Telepčana i svih Novosađana i treba da ga čuvamo i da ga štitimo – naglašava Pavkov.

Dobrovoljci će se okupiti u 11 sati na nasipu kod rampe, preko puta ulaza u brodogradilište.

Akciju organizuje Ekološko udruženje "Zeleni Sad", uz podršku JKP "Čistoća" i Mesne zajednice Južni Telep, a više informacija može se pronaći i na društvenoj mreži Facebook.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje protest taksista jkp novosadska toplana sahrane novi sad jkp lisje novorođenčad Aleksandar Vučić isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bebe betanija novosadsko porodilište servisne informacije novi sad 27. novosadski maraton Isključenje struje servisne informacije novosađani raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad elektrovojvodina bez vode isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod izmena režima saobraćaja novosadska policija