Akcija čišćenja Šodroša u nedelju 17. marta

Akcija čišćenja Šodroša u nedelju 17. marta

Osim što je prirodni rukavac Dunava, Šodroš je raj za opuštanje vikendom, džogiranje i šetnju pasa. Ipak, to nije sprečilo nemarne posetioce da od Šodroša naprave mesto za odlaganje otpada.

- Na inicijativu pre svega građana i naših prijatelja, kako sa Telepa tako i sa drugih delova grada, došli smo na ideju da napravimo ovu akciju na Šodrošu, novosadskoj oazi koja je zaista dragulj Novog Sada – rekla je za Radio-televiziju Vojvodine Sara Pavkov, predstavnica Ekološkog udruženјa "Zeleni Sad".

Organizatori se nadaju pozitivnoj radnoj atmosferi, a dobrovoljcima poručuju da ponesu veće kese, rukavice i obuju udobnu staru obuću.

- Pre svega da to bude dobro raspoloženje, i volja i želja za radom. Vrlo smo zahvalni što smo dobili podršku od JKP "Čistoća" koji će obezbediti 120 džakova, isto toliko rukavica, a naše udruženje će obezbediti vode za sve one koji budu došli – kaže Pavkov.

Iako je nedostatak kontejnera i korpi za odlaganje otpada na ovoj lokaciji očigledan, to nije opravdanje za sve one koji svesno zagađuju obalu.

- Građani su ti koji moraju da se osveste i da naprave da njima bude lepo u njihovom kraju, a definitivno je Šodroš kraj Telepčana i svih Novosađana i treba da ga čuvamo i da ga štitimo – naglašava Pavkov.

Dobrovoljci će se okupiti u 11 sati na nasipu kod rampe, preko puta ulaza u brodogradilište.

Akciju organizuje Ekološko udruženje "Zeleni Sad", uz podršku JKP "Čistoća" i Mesne zajednice Južni Telep, a više informacija može se pronaći i na društvenoj mreži Facebook.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan