Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Pravnom fakultetu

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Pravnom fakultetu

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak 29. decembra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Akcija će se realizovati u periodu od 9 do 13 časova.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom motiviše mlade ljude na dobrovoljno davanje krvi. Kriterijumi za davanje krvi nisu visoki - potrebno je da osoba ima od 18 do 65 godina, da se dobro oseća, da zadovoljava granične vrednosti hemoglobina i ima više od 50 kilograma.

Pre davanja krvi preporučuje se lagani doručak.

Dobrovoljno davanje krvi sa ciljem spašavanja ljudskih života je human čin i zasniva se na principima dobrovoljnosti, anonimnosti, neplaćenosti i solidarnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Spens jkp lisje vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad vodovod betanija novorođenčad memorijal velikana almaško groblje bez struje groblje elektrovojvodina novosadsko porodilište havarija na vodovodu isključenja struje Voša raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad servisne informacije radosne vesti OK Vojvodina smanjen pritisak vode gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija Daško i Mlađa odbojka bez vode bebe sahrane novi sad lisje