Akcija na Štrandu: Humani ponedeljak za četvorogodišnjeg Đorđa

Akcija na Štrandu: Humani ponedeljak za četvorogodišnjeg Đorđa

Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ odlučilo je da prvi naredni „Humani ponedeljak“, 6. jula, bude posvećen pomoći Đorđu Karamati iz Novog Slankamena, koji je trenutno životno ugrožen.

Đorđe ima četiri godine, osnovna dijagnoza mu do današnjeg dana nije ustanovljena, a kako vreme prolazi, zdravstveno stanje mu je sve teže.

Trenutno se nalazi na lečenju u Beogradu, u Institutu za majku i dete. On ima veoma česte napade epilepsije koji više ne mogu da se kontrolišu, u potpunosti je slep, ne može da sedi, hrani se uz pomoć sonde, a poslednjih dana mu je disanje znatno otežano.

Đorđe će biti otpušten iz bolnice tek kada bude nabavljena sva potrebna medicinska oprema za koju su potrebna značajna sredstva. Aparat za disanje će biti kupljen uz pomoć Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, gde je u toku proces odobravanja. Međutim, dodatna oprema ne podleže nadoknadi od strane RFZO, a materijalna situacija porodice Karamata, koja broji pet članova je izuzetno teška, jer je zaposlen samo Đorđev otac koji se bavi poljoprivredom.

Zelenilo je apelovalo na ljude dobre volje da u ponedeljak, 6. jula u što većem broju posete Štrand i umesto kupovine ulaznice prilože humanitarnu pomoć za spas malog Đorđa Karamate.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan