Akcija pešačenja "Nemarkiranim stazama Fruške gore"

Akcija pešačenja "Nemarkiranim stazama Fruške gore"

Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada u nedelju 14. avgusta organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Nemarkiranim stazama Fruške gore".

Ruta će biti: Paragovo - Baza druge čete - Kalin potok - Greben - Karlovački potok - Masna ćupa - Glavica - Paragovo.

Polazak je u 8.50 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja.

Staza je veoma zahtevna i nije pogodna za planinare koji imaju problema sa kolenima. Obavezne su dobre planinarske cipele, štapovi i dugačke pantalone. Silazak u Karlovački potok je veoma strm, a 40 do 50 minuta predviđeno je i kretanje potokom, navodi se u pozivu.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Povratak je planiran autobusom iz Paragova u 16. 25 časova.

Vodič će biti Mihajlo Lončar, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 063 813 2783.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode bez vode horoskop jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad JGSP "Novi Sad" novosađani servisne informacije bez struje novosadsko porodilište elektrovojvodina Isključenje struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija jkp lisje Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu novorođenčad intervju izmena režima saobraćaja mural sahrane novi sad raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe klisa isključenja struje izmena trase autobusa JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja