Akcija pregleda tehničke ispravnosti vozila od 11. do 16. juna

Akcija pregleda tehničke ispravnosti vozila od 11. do 16. juna

Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda vozila, od 11. do 16. juna organizuju preventivnu akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo".

Na preko 70 adresa širom Srbije, vozači će imati mogućnost da obave pregled tehničke ispravnosti svojih vozila. Za članove Auto-moto saveza Srbije pregled će biti besplatan.

Brojem tehnički ispravnih vozila povećava se bezbednost saobraćaja, sprečavaju se ljudske žrtve i utiče se direktno na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi, navodi se u saopštenju.

U susret letnjoj sezoni, imajući u vidu početak primene strožijih kriterijuma pregleda vozila u redovnim i obaveznim tehničkim kontrolama od 6. jula, propisanih novim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS), AMSS poziva vozače da se odazovu ovoj preventivno - bezbednosnoj akciji.

Lista servisa u kojima se može obaviti tehnički pregled u okviru akcije “Ispravno vozilo bezbedno vozilo” može se pronaći na sajtu AMSS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • komsija

  pre 1268 dana i 8 sati

  Ako su preventivni, i treba da doprinesu bezbednosti u saobraćaju-zašto su besplatni samo za članove AMSS-e.??? Koja je svrha svega??

  Oceni komentar:
  0
  0