AKCIJA "ŠKOLARAC": Evidentirano 128 prekršaja i 108 krivičnih dela

AKCIJA "ŠKOLARAC": Evidentirano 128 prekršaja i 108 krivičnih dela

Tokom školske 2015/2016. godine, Policijska uprava Novog Sada izvela je devet akcija "Školarac", i svaka od akcija trajala je po tri dana – rečeno je na današnjoj sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada.

Na današnjoj sednici, članovima Koordinacionog tela predstavljen je izveštaj o realizaciji akcije "Školarac" za proteklu školsku godinu, a tokom predstavljanja rezultata je rečeno da je tokom devet akcija evidentirano 128 prekršaja i 108 krivičnih dela. Kako je rečeno, akcije će se nastaviti i u ovoj školskoj godini, a članovi Koordinacionog tela će i ubuduće podržavati akcije Policijske uprave Novi Sad.

Na sednici je dogovoreno da se u narednom periodu organizuje edukacija predstavnika učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnika Saveta roditelja osnovnih i srednjih škola na teme vršnjačko nasilje uključujući elektronsko nasilje, psihoaktivne supstance i trgovina ljudima. Zbog toga je Koordinaciono telo zadužilo direktore osnovnih i srednjih škola da do 20. septembra dostave Gradskoj upravi za obrazovanje podatke o predstvanicima učeničkih parlamenata i Saveta roditelja koji će učestovovati u edukaciji.

Na sednici je predstavljen i izveštaj o pozivima SOS telefona 065 505 2136, koji je Koordinaciono telo uvelo radi prijavljivanja vršnjačkog nasilja, a upućen je i apel učenicima i roditeljima, kao i svima onima koji imaju saznanja o vršnjačkom nasilju, da ih prijave na pomenuti SOS telefon.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza sahrane novi sad matičar novi sad dnevni horoskop betanija servisne informacije novi sad bez vode gradonačelnik Miloš Vučević Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad Ledena Šuma servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode elektrovojvodina horoskop novorođenčad horoskopski znaci astrologija zodijak štrajk poštara raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje novosadsko porodilište bebe pošte srbije isključenja struje jkp lisje