Akcija "Svi smo mi ljudi-budi čovek": Prikupljeno 200 džakova odeće i hrane za migrante

Akcija "Svi smo mi ljudi-budi čovek": Prikupljeno 200 džakova odeće i hrane za migrante

Tokom trajanja humanitarne akcija “Svi smo ljudi-budi čovek”, koju je organizovao Građanski pokret "Svi zajedno" za pomoć migrantima koji prolaze kroz Srbiu, a u saradnji sa organizacijama iz Novog Sada, Petrovaradina, Beočina i Subotice, prikupljeno je oko 200 velikih džakova odeće, obuće, posteljine, hrane i sredstava za higijenu.

-Činjenica da su se Novosađani svakodnevno javljali, raspitivali o punktovima za prikupljanje pomoći i o drugim načinima na koje su želeli da se uključe u akciju, govori nam da i pored teške situacije u kojoj se živi postoje ljudi koji su spremni za trenutak da svoje brige ostave sa strane i pomognu drugima, onima kojima je pomoć potrebna momentalno – rekao je potpredsednik Građanskog pokreta "Svi zajedno" Željko Stanišić.

Sve sakupljeno sutra, 8. septembra, se šalje za Kanjižu u prihvatni centar, pod pokroviteljstvom Crvenog krsta, i u Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici. “Kolevka” ima svoju prihvatnu stanicu u kojoj se svakodnevno dovode maloletni migranti bez roditeljskog staranja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan