Akcija "Svi smo mi ljudi-budi čovek": Prikupljeno 200 džakova odeće i hrane za migrante

Akcija "Svi smo mi ljudi-budi čovek": Prikupljeno 200 džakova odeće i hrane za migrante

Tokom trajanja humanitarne akcija “Svi smo ljudi-budi čovek”, koju je organizovao Građanski pokret "Svi zajedno" za pomoć migrantima koji prolaze kroz Srbiu, a u saradnji sa organizacijama iz Novog Sada, Petrovaradina, Beočina i Subotice, prikupljeno je oko 200 velikih džakova odeće, obuće, posteljine, hrane i sredstava za higijenu.

-Činjenica da su se Novosađani svakodnevno javljali, raspitivali o punktovima za prikupljanje pomoći i o drugim načinima na koje su želeli da se uključe u akciju, govori nam da i pored teške situacije u kojoj se živi postoje ljudi koji su spremni za trenutak da svoje brige ostave sa strane i pomognu drugima, onima kojima je pomoć potrebna momentalno – rekao je potpredsednik Građanskog pokreta "Svi zajedno" Željko Stanišić.

Sve sakupljeno sutra, 8. septembra, se šalje za Kanjižu u prihvatni centar, pod pokroviteljstvom Crvenog krsta, i u Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici. “Kolevka” ima svoju prihvatnu stanicu u kojoj se svakodnevno dovode maloletni migranti bez roditeljskog staranja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

magla Elektrodistribucija Novi Sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja skupština grada novog sada zagađenje vazduha betanija raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad zodijak isključenja sremska kamenica sahrane novi sad astrologija RHMZ elektrovojvodina jkp lisje isključenje vode horoskop zagađenje Isključenje struje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija bez vode bez struje bebe novosadsko porodilište novorođenčad dnevni horoskop