Akcija "Svi smo mi ljudi-budi čovek": Prikupljeno 200 džakova odeće i hrane za migrante

Akcija "Svi smo mi ljudi-budi čovek": Prikupljeno 200 džakova odeće i hrane za migrante

Tokom trajanja humanitarne akcija “Svi smo ljudi-budi čovek”, koju je organizovao Građanski pokret "Svi zajedno" za pomoć migrantima koji prolaze kroz Srbiu, a u saradnji sa organizacijama iz Novog Sada, Petrovaradina, Beočina i Subotice, prikupljeno je oko 200 velikih džakova odeće, obuće, posteljine, hrane i sredstava za higijenu.

-Činjenica da su se Novosađani svakodnevno javljali, raspitivali o punktovima za prikupljanje pomoći i o drugim načinima na koje su želeli da se uključe u akciju, govori nam da i pored teške situacije u kojoj se živi postoje ljudi koji su spremni za trenutak da svoje brige ostave sa strane i pomognu drugima, onima kojima je pomoć potrebna momentalno – rekao je potpredsednik Građanskog pokreta "Svi zajedno" Željko Stanišić.

Sve sakupljeno sutra, 8. septembra, se šalje za Kanjižu u prihvatni centar, pod pokroviteljstvom Crvenog krsta, i u Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici. “Kolevka” ima svoju prihvatnu stanicu u kojoj se svakodnevno dovode maloletni migranti bez roditeljskog staranja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez vode Petrovaradin Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad novosađani bez struje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje novosadsko porodilište Isključenje struje sahrane Futog jkp lisje jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina RHMZ raspored sahrana novi sad servisne informacije policija isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo centralno groblje u Futogu Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje betanija novorođenčad