AKCIJA U FEBRUARU: Mamografija, UZ dojke i tumor marker sa 30% popusta

AKCIJA U FEBRUARU: Mamografija, UZ dojke i tumor marker sa 30% popusta

Danas u Srbiji svaka osma žena oboli od karcinoma dojke. To je poražavajući cifra, ali baš zbog toga neophodno je na vreme razmišljati o prevenciji i, naravno, redovno se kontrolisati.

Istina je da na genetski faktor ne možemo da utičemo, ali zato i te kako možemo na naše ponašanje.

Zdrave navike svi možemo da stvorimo, ukoliko se samo malo potrudimo. I pored svih ograničavajućih faktora koje današnji način života nosi, svom zdravlju ćemo doprineti ukoliko se okrenemo zdravoj ishrani, životu bez duvanskog dima, kretanju i vežbanju, pozitivnim mislima...

Nekada to nije lako, reći će neki. To je tačno. Međutim, uvek možemo da krenemo od nečega: prošetamo do posla umesto da koristimo prevoz, izbacimo najnezdravije namirnice iz ishrane ili ih, barem, smanjimo, prestanemo sa lošim navikama, okružimo se pozitivnim ljudima, bavimo se aktivnostima koje nam prijaju i ne zaboravimo da povremeno priuštimo sebi neka mala zadovoljstva.

Time svom telu poručujemo da o njemu brinemo, da nismo sebe zaboravili i da sebe volimo.

Na ovu vrstu prevencije protiv bolesti kao što je karcinom dojke potrebno je, s vremena na vreme, podsetiti svaku ženu, jer su mnoge od nas, preopterećene obavezama, sklone da to smetnu s uma ili ostave za kasnije. Ipak, kasnije može biti – kasno.

Bitan deo prevencije jesu i redovne kontrole, pogotovo nakon 45. godine života, koje se sastoje od ultrazvuka dojki i mamografije, a kao dopunske metode, i tumor markera.

Zajedno u paketu, ove tri dijagnostičke metode su dragocene u borbi protiv kancera dojke i preporučuju se svakoj ženi.


Budući da je 4. februar Svetski dan borbe protiv raka, do kraja ovog meseca naše sugrađanke mogu iskoristiti sjajnu akciju i ostvariti popust od 30% na paket koji podrazumeva UZ dojke, mamografiju sa tomosintezom i CA15-3 tumor marker za CA dojke!

Paket sa ove tri usluge, koje su ujedno najvažnije u prevenciji kancera dojke, ali i u dijagnostici i lečenju, na popustu je u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika ST Medicina, u Novom Sadu.

Stavite svoje zdravlje na prvo mesto! Iskoristite februarsku akciju, zakažite na vreme!

"ST Medicina" nalazi se na jednoj od najboljih lokacija u gradu, na Bulevaru oslobođenja 79 (pored nekadašnje zgrade “Dnevnika”), sa pristupačnim parkingom. Brojevi telefona su 060 530 7766, 021 215 5680 i 021 215 5681, a više informacija možete pogledati na sajtu Zavoda.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Логичар

  pre 112 dana i 21 sat

  Наопако, треба бре само размишљати о корони!

  Oceni komentar:
  3
  1