AKO IMATE OD 15 DO 20 GODINA: Uključite se u realizaciju projekta "Na mladima Net ostaje"

AKO IMATE OD 15 DO 20 GODINA: Uključite se u realizaciju projekta "Na mladima Net ostaje"

Ukoliko ste mladi, volite da stičete nova znanja, veštine i kontakte, aktivno koristite internet i pobornik ste slobode izražavanja onlajn – obavezno pročitajte sledeće redove.

Udruženje "BalkanIDEA" iz Novog Sada uputilo je poziv mladima uzrasta od 15 do 20 godina iz Novog Sada i okoline da se uključe u realizaciju projekta "Na mladima Net ostaje". Projekat se realizuje uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije, a rok za prijavu je 30. septembar i broj mesta je ogranicen na šest.

Projekat će se realizovati u nekoliko faza, od oktobra 2016. godine do aprila 2017. godine.

Za početak, volontere i volonterke očekuje trodelna obuka i to u oktobru mesecu na temu borbe protiv diskriminacije, u novembru o vođenju kampanje, a u decembru o slobodi izražavanja, nenasilnoj komunikaciji na internetu i vršnjačkoj edukaciji.

Tokom januara i februara 2017. godine planirano je sprovođenje radionica za vršnjake u srednjim školama, udruženjima i organizacijama, koje će volonteri i volonterke realizovati.

U okviru programa biće pokrenuta i onlajn kampanja, da bi se u aprilu mesecu 2017. godine projekat završio omladinskom konferencijom.

Trodelna obuka će se održavati u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, a male javne akcije u novembru 2016. godine i vršnjačke radionice u januaru i februaru 2017. godine će se realizovati u dole navedenim partnerskim mestima.

Projekat "Na mladima Net ostaje" se zalaže za bolju, slobodniju i bezbedniju budućnost mladih i pozitivan uticaj vršnjaka. Osim mladih iz Novog Sada, u ovaj potpuno besplatan program, uključiće se i mladi iz Sremskih Karlovaca, Bačke Palanke, Sente, Sombora, Zrenjanina, Kragujevca, Pančeva i Stare Pazove.

Mladi će uz stručnu podršku projektnog tima udruženja "BalkanIDEA" realizovati sve aktivnosti, a svi zainteresovani dodatne informacije mogu pronaći na zvaničnoj Facebook stranici udruženja "BalkanIDEA" ili ih dobiti putem mejla .

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan