Ako odustanete od letovanja u Turskoj, agencija vam neće vratiti novac

Ako odustanete od letovanja u Turskoj, agencija vam neće vratiti novac

Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja

Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja. Grupa turista koja je juče rano ujutro, u cik zore, otputovala u Antalijsku regiju bezbedno je stigla i, kako kažu, ne planiraju prevremeni povratak. Ipak, od planiranih 130 turista, čarterom je odletelo svega pedesetak ljudi.

- U kontaktu smo sa svim nadležnim institucijama - rekao nam je Branko Malek, iz “1A trevel” agencije, čiji su turisti juče rano ujutro otputovali u Antaliju. - Agencije moraju po zakonu da postupaju, a to znači da stopostotnog povraćaja novca nema ukoliko Turska ne proglasi vanredno stanje ili Srbija zvanično ne zabrani da se ide u ovu zemlju.

Kako kaže Malek, novac nije u njihovim rukama, već je uplaćen hotelima i avio-prevoznicima. Sada se stvorila atmosfera panike među putnicima, a dešavanja su hiljadu kilometara daleko.

- Odluka je na putnicima da li će ići ili ne - ističe Malek. - Na aerodromu je juče bila prilično neprijatna situacija, jer su nas putnici napali da li ćemo da vratimo pare ili ne, a o tome ne odlučujemo mi.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da se čarter-letovi zasada ne otkazuju, a da su redovni letovi za Istanbul ponovo uspostavljeni. Mnogi putnici aerodrom u Istanbulu koriste za transfer ka drugim destinacijama.

- Nije turistička agencija kriva zbog državnog udara u Turskoj - objašnjava Seničić.

Nastavak vesti pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje servisne informacije novi sad Daško i Mlađa Fruška gora OK Vojvodina elektrovojvodina hrana Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište bez vode almaško groblje JKP Vodovod i kanalizacija opens 2019 novorođenčad havarija na vodovodu raspored sahrana novi sad Spens radosne vesti sahrane novi sad servisne informacije betanija bez struje Isključenje struje bebe jkp lisje gradsko groblje groblje sahrane lisje epk 2021