Ako odustanete od letovanja u Turskoj, agencija vam neće vratiti novac

Ako odustanete od letovanja u Turskoj, agencija vam neće vratiti novac

Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja

Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja. Grupa turista koja je juče rano ujutro, u cik zore, otputovala u Antalijsku regiju bezbedno je stigla i, kako kažu, ne planiraju prevremeni povratak. Ipak, od planiranih 130 turista, čarterom je odletelo svega pedesetak ljudi.

- U kontaktu smo sa svim nadležnim institucijama - rekao nam je Branko Malek, iz “1A trevel” agencije, čiji su turisti juče rano ujutro otputovali u Antaliju. - Agencije moraju po zakonu da postupaju, a to znači da stopostotnog povraćaja novca nema ukoliko Turska ne proglasi vanredno stanje ili Srbija zvanično ne zabrani da se ide u ovu zemlju.

Kako kaže Malek, novac nije u njihovim rukama, već je uplaćen hotelima i avio-prevoznicima. Sada se stvorila atmosfera panike među putnicima, a dešavanja su hiljadu kilometara daleko.

- Odluka je na putnicima da li će ići ili ne - ističe Malek. - Na aerodromu je juče bila prilično neprijatna situacija, jer su nas putnici napali da li ćemo da vratimo pare ili ne, a o tome ne odlučujemo mi.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da se čarter-letovi zasada ne otkazuju, a da su redovni letovi za Istanbul ponovo uspostavljeni. Mnogi putnici aerodrom u Istanbulu koriste za transfer ka drugim destinacijama.

- Nije turistička agencija kriva zbog državnog udara u Turskoj - objašnjava Seničić.

Nastavak vesti pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan