Ako razmišljate da idete na letovanje u Grčku, ovo su poslednje informacije

Ako razmišljate da idete na letovanje u Grčku, ovo su poslednje informacije

U poslednjih nekoliko dana ubrzano se menjaju informacije o datumima otvaranja granica i uslovima za ulazak u Grčku.

Poslednje informacije su sledeće:

1. Od 1. juna biće otvoren ulaz u Grčku za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koji žive u drugim zemljama, dok će turisti moći u Grčku od 15. juna (bez obaveznog testa ili karantina).

2. Danas bi Vlada Republike Srbije trebalo da donese odluku da se ukidaju testovi i karantin za građane koji se vraćaju iz inostranstva – u tom slučaju neće biti ni troška od 6.000 po PCR testu.

3. Od početka juna biće ukinuti testovi za ulazak u države koje su važne turističke destinacije, naše destinacije. Za odlazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku, pa čak i Egipat, neće biti potrebno testiranje.

Putnici će samo na granicama morati da popune bilateralnu deklaraciju da nemaju simptome virusa Kovid-19, da nisu bili u karantinu u svojoj zemlji, da se slažu da putuju na sopstvenu odgovornost i da će ostaviti svoj kontakt telefon.

Šta ako obolite od kovida na letovanju

Ukoliko se razbolite i dobijete temperaturu na letovanju standardna polisa osiguranja pokriva kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje da imate koronavirus, čak i testiranje koje bi se obavilo na licu mesta.

Ako se ispostavi da ste pozitivni na koronu, ostaje još da se utvrdi da li ćete biti deportovani u karantin u svoju zemlju, ili ostajete na trenutnoj destinaciji, kaže direktor YUTA-e Aleksandar Seničić.

Ukoliko dođe do razboljevanja naših putnika na turističkim destinacijama, probaćemo da ih o trošku RFZO obezbedimo prevoz za Srbiju gde bi posle bili u karantinu ili, kao što trenutno pregovaramo sa Grcima, da osiguravači zakupe neki karantinski prostor, a da Grci preuzmu deo troškova tog zakupa – rekao je Seničić.

Oceni vest:
11
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan