Aktivisti: Karin komerc izlio višak betona u šumu na Šodrošu (VIDEO)

Aktivisti: Karin komerc izlio višak betona u šumu na Šodrošu (VIDEO)

U ponedeljak oko 17 časova, kamperi Šodroš Survivor Kampa zatekli su kamion Karin komerca sa mikserom za beton prekoputa Brodogradilišta na Šodrošu dok je izlivao višak betona u šumu autohtonih i zaštićenih belih i crnih topola u delu gde se pre tačno tri meseca dogodila nezakonita seča nakon koje je i formiran kamp.

Kako se navodi u sopštenju na stranici Dunavac Šodroš, kamperi su odmah pozvali komunalnu inspekciju koja je, po njihovim rečima, odbila da izađe na teren.

Uprkos tome što je naša aktivistkinja Katarina Krompić Beba tražila povratnu informaciju i zapisnik, to se do sada nije dogodilo, niti su inspektori izašli na teren – napominju aktivisti.

Aktivisti se pitaju da li se na ovaj način čuva novosadsko priobalje "ili je počela betonizacija i priprema za realizaciju projekta Novi Sad na vodi".

Još jednom su pozvali nadležne institucije da rade svoj posao u skladu sa zakonom, a građanke i građane da brane javni inters.


Inače, u ponedeljak je bilo tačno tri meseca kako postoji Šodroš Survivor kamp u kom aktivisti čuvaju jednu od poslednjih prirodnih oaza u Novom Sadu od seče.

FOTO i VIDEO: Građanski aktivisti brane Šodroš, dežuraće da spreče seču stabala

Oceni vest:
9
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Treba reci

  pre 141 dan i 17 sati

  Podrska aktivistima! Treba imati hrabrost suprostaviti se...

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Javni tužioče

  pre 141 dan i 17 sati

  Obavezati Karin Komerc sudskom presudom da pošalje ljude sa bušilicama da razbiju i pokupe beton i odnesu ga sa Šodroša.
  U suprotnom je to odgovornost i SNS partije i sadašnjih vlasti, gradonačelnika Novog Sada.

  Oceni komentar:
  3
  9