Aktivisti Zelene stranke poklanjaće Novosađanima platnene vreće za kupovinu

Aktivisti Zelene stranke poklanjaće Novosađanima platnene vreće za kupovinu

Zelena stranka javlja da na teritoriji cele zemlje počinje akciju podele 15.000 platnenih, ekoloških vreća za kupovinu.

Akcija počinje u Novom Sadu, na uglu Zmaj Jovine ulice i Katoličke porte, u petak, 26. oktobra, sa početkom u 11 časova, a trajaće mesec dana. Pored Novog Sada, akcija će se održati u još  16 gradova i opština Srbije

- Krajnji cilj akcije jeste ograničavanje upotrebe plastičnih kesa, koje su najčešći uzrok zagađenja životne sredine, pre svega zbog preterane upotrebe. Gotovo bez izuzetka, plastične kese se bacaju u otpad posle upotrebe. Njima su zasuti gradovi i naselja – ulice, parkovi, putevi. Razmere nebrige vidljive su svuda oko nas, dok je njihova razgradnja najštetnija i najdugovečnija po životnu sredinu. – kaže se u saopštenju Zelene stranke.


Tokom akcije Zelena stranka će edukovati građane da prilikom kupovine koriste cegere i kese napravljene od ekoloških materijala, što navode kao jedan od prvih koraka očuvanja i ozdravljenja sredine u kojoj živimo, i u kojoj će živeti naša deca.

 - Pozivamo sve zainteresovane da se priključe našoj akciji da očuvamo naše zdravlje i našu planetu, kako zbog nas samih, tako i zbog naše dece koja treba da nastave da vode brigu o našoj životnoj sredini i našoj planeti! – poručuje se na kraju saopštenja.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan