Aktuelni radovi na sanaciji novosadskih saobraćajnica

Aktuelni radovi na sanaciji novosadskih saobraćajnica

U toku su radovi na obnovi kolovozne konstrukcije u Futoškoj ulici, na deonici od Bulevara Evrope do Ulice cara Dušana, zbog čega je saobraćaj obustavljen na ovoj kolovoznoj traci, a odvija se dvosmerno na suprotnoj. Ukoliko budu dozvolili vremenski uslovi, asfalterski radovi na ovoj deonici biće završeni u petak, 18. novembra, nakon čega će se pristupiti obeležavanju horizontalne signalizacije da bi od ponedeljka, 21. novembra, radovi mogli započeti na levoj kolovoznoj traci (od Bulevara Evrope do Hajduk Veljkove ulice).

Radovi se izvode i u Ulici Radomira Raše Radujkova, na kolovoznoj traci u smeru od Novog naselja ka Bulevaru Evrope. U ovoj fazi radova omogućeno je jednosmerno odvijanje saobraćaja od Bulevara Evrope ka Bulevaru Slobodana Jovanovića. Napominjemo da će u narednim danima početi i radovi na izgradnji nedostajuće pešačke i biciklističke staze u Ulici Radomira Raše Radujkova (od Bulevara Evrope do novog parka).

Bolji uslovi za odvijanje saobraćaja obezbediće se i u Ulici Petefi Šandora, gde su takođe u toku radovi na popravci kolovoza. Pošto je u pitanju ulica duga preko 2km, radovi će se izvoditi fazno. Trenutno se sanira deonica od Šumske do Gorana Kovačića (bez raskrsnica), a saobraćaj će biti obustavljen dok se budu izvodili radovi na postavljanju novog asfaltnog sloja.

Danas se završavaju radovi u drugom delu Gagarinove ulice, od Omladinskog pokreta do Bulevara kralja Petra I i od večeras će ova deonica biti puštena u saobraćaj.

U završnoj fazi su radovi na delu Puta doktora Goldmana u Sremskoj Kamenici, na deonici od semafora do Ulice Dinka Šimunovića. Prema planiranoj dinamici, u četvrtak, 17. novembra, počinju radovi na sledećoj deonici, od semafora do pred Novosadsku ulicu i ovaj deo saobraćajnice biće zatvoren za saobraćaj. Dok traju radovi, za pristup Institutu građani treba da koriste pravac iz centra Sremske Kamenice, kroz Železničku ulicu.

Na izmenu planirane dinamike putarskih radova mogu da utiču nepovoljne vremenske prilike, koje meteorološke prognoze predviđaju u narednim danima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan