"ALEKSA, IZVINI": U nedelju na Trgu slobode protest zbog zastarelosti slučaja

"ALEKSA, IZVINI": U nedelju na Trgu slobode protest zbog zastarelosti slučaja

Protestni skup "Aleksa, izvini" koji organizuje "Dva minuta tišine" održaće se sutra, 6. avgusta, od 17:45 do 18:45 sati na Trgu slobode.

Kako prenosti 021.rs, dečak Aleksa Janković iz Niša ubio se 2011. godine, kada je imao 14 godina, zbog višemesečnog maltretiranja koje je trpeo u školi. Ubrzo je pokrenuta i inicijativa za donošenje "Aleksinog zakona" koji bi zaštitio decu od vršnjačkog nasilja, a nasilnike kaznio. Međutim, zakon se u skupštinskoj proceduri nalazi od 11. februara 2016. godine.
 
U međuvremenu dogodilo se to da je slučaj smrti dečaka na sudu zastario, te da zbog toga niko nije kažnjen. Upravo to će biti povod za sutrašnji skup na centralnom gradskom trgu.
 
"Aleksa, izvini... Iako smo se nadali da postoji mogućnost da pravosudni sistem uradi posao kako treba i da osudi sve odgovorne koji su svojim delovanjem doveli do toga da ti danas ne budeš sa nama, prevarili smo se. Prevareni smo. Prevarili su nas oni kojima bi istina i pravda trebalo da budu osnovno pravilo života. Nisu znali kako da izađu iz začaranog kruga korupcije, vlasti, privatnih poslova. I našli su rešenje u zastari tvog slučaja. I na kraju su tu presudu potpisali 'U ime naroda!'", navodi se u pozivu na protest.
 
U saopštenju se dodaje da narod, u čije ime je potpisana presuda, nikada ne bi dozvolio da se proces tako završi, te da isti taj narod neće dozvoliti da se sve na tome završi.
Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dare NS

  pre 931 dan i 20 sati

  Ovde je samo glupost u progresu,a ovako nešto ne može da zastari nikada...Ko je sad zaštićen u ovom slučaju,čije prezime je nedodirljivo...

  Oceni komentar:
  0
  0