Aleksandra Tadijin, stanovnica Limana: Znamo šta želimo i veoma je važno što se građani bude

Aleksandra Tadijin, stanovnica Limana: Znamo šta želimo i veoma je važno što se građani bude

Većina vas se sigurno zapitala čime je ova osoba zavredila da nešto razmatra na našem portalu. To je potpuno legitiman i novosadski stav, ali nije razumljiv, niti opravdan jer današnja sagovornica je tu upravo zbog vas. Na prvom mestu, ona je slobodoumna građanka, hrabar pojedinac koji shvata da izbori za savete mesnih zajednica nisu parlamentarni, stranački, niti borba za vlast, niti je zakonom predviđeno da na njima učestvuju stranke.

Aleksandra Tadijin je svesna da pravni i zakonski akti Srbije građanima garantuju pravo na mesnu samoupravu kao poseban oblik ostvarivanja prava na neposredno učešće, te stoga hoće da učestvuje u radu mesne zajednice kako bi doprinela održivosti svoje lokalne zajednice. Ona ne želi da je diskriminisana, da joj se ukidaju i krše prava Ustavom Srbije zagarantovana jer zna da gubitkom prava na lokalnu i mesnu samoupravu prestaje da bude građanka ove zemlje. Izbori za članove saveta mesnih zajednica u našem gradu se održavaju 13. juna.

Skoro pola veka živi na Limanu i dobro se seća kako je nekada izgledao ovaj deo Novog Sada. Po zanimanju učiteljica, odlučila je da se kandiduje za člana Saveta MZ "Ivo Andrić" jer voli Liman i misli da je to jedan od najlepših delova Novog Sada.Mislim da svako od nas treba da učini ono što može, a ne da čekamo da neko drugi rešava probleme umesto nas. To mišljenje sa mnom dele i ostali građanski kandidati za moju mesnu zajednicu. Kao članovi saveta mesne zajednice možemo da iniciramo predloge. Znamo šta nam je potrebno u kvartu i šta želimo. Liman 4 nema park, a prostora za njega ima. Ne želimo javne garaže i zgradu poreske uprave. Potrebno je da se na podzemne kontejnere stave poklopci, da se urede sportski tereni i igrališta, da se u Ulici Narodnog fronta postave klupe i kante za smeće... Sve je ovo ljudima koji ovde žive jako važno ─ čuli smo od naše sagovornice.

Prema Alekandrinim rečima, komšije su potpuno neobaveštene, ne znaju da se održavaju izbori, niti znaju da preko mesnih zajednica mogu da predlažu i odlučuju šta je potrebno za njihov kvart.

Gradska vlast nema sluha za potrebe građana i mislim da ih uopšte ne interesuje šta građani žele. Pretpostavljam da je i to razlog zašto su mesne zajednice zaključane, kako ljudi ne bi mogli da dođu do informacija koje su im potrebne. Zatvorene su bile i prethodnog vikenda, nedelju dana pred izbore, tako da je bilo nemoguće bilo predati kandidature. Veoma je važno što se građani bude i treba da se bore, da ne klonu duhom, ne samo sada, nego i ubuduće ─ rekla je ova Novosađanka.Novosađani na linku mogu da pronađu kojoj mesnoj zajednici pripadaju, a Aleksandra Tadijin je na kraju poručila:

"Poručila bih svima da izađu na izbore 13. juna i da glasaju za svoje komšije, koje će sigurno raditi sve što je u zajedničkom interesu".

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan