Alkoholisani rumunski mornar upao u vodu, spasili ga spasioci sa Štranda

Alkoholisani rumunski mornar upao u vodu, spasili ga spasioci sa Štranda

Spasioci sa Štranda danas su spasili iz Dunava rumunskog mornara u blizini Mosta Slobode!

- Spasilačka služba na novosadskom Štrandu primetila je pri prolasku rumunskog broda da posada baca u vodu opremu za spasavanje. Nakon prilaska mestu događaja primećen je čovek u radnoj uniformi i u vidno alkoholisanom stanju, iznemogao i sa otežanim disanjem.

Mornaru je pružena prva pomoć u ambulanti prve pomoći na Štrandu nakon čega je obaveštena hitna medicinska pomoć koja je i odvezla mornara - navodi se u sopštenju Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine.

Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine-SOS već jedanaest godina se u kontinuitetu bavi bezbednošću na vodi na teritoriji Vojvodine. Pored edukacije omladine i dece školskog uzrasta o bezbednosti na vodi, aktivnost je usmerena i na projekte bezbednih plaža angažovanjem članova udruženja na kupalištima širom Vojvodine. Najveći broj članova angažovanih na jednom mestu je na Gradskom kupalištu "Štrand" u Novom Sadu. Dugogodišnje iskustvo u ovom segmentu poslovanja, kroz više od 130 uspešnih intervencija, gde je spaseno na desetine lica od sigurne smrti, svrstalo je ovu organizaciju u najbolju spasilačku ekipa u regionu i to bez ijednog slučaja utapanja na plažama na kojima su članovi ovog Udruženja bili angažovani.
Spasavanje iz vode predstavlja vrlo rizičnu, kompleksnu i opasnu aktivnost. Posebno su ovo dramatične situacija za unesrećenog, ali i za samog spasioca. Stoga su u Udruženju sve dobro i stručno obučeni spasioci, koji poseduju dobru fizičku kondiciju, mogu da se upuštaju u akcije spasavanja iz vode. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan