Ambasada u Parizu: Među stradalim u Nici nema srpskih državljana

Ambasada u Parizu: Među stradalim u Nici nema srpskih državljana

Ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić izjavio je da među povređenima i nastradalima u terorističkom napadu u Nici, prema dosadašnjim informacijama nema srpskih državljana.

- Ambasada (Srbije) je u stalnom kontaktu sa francuskim organima. Prema dosadašnjim podacima među povređenima i nastradalima nema srpskih državljana, ali ti podaci nisu konačni. Identifikacija je u toku. Nadamo se da će tako i ostati, kazao je Rajko Ristić.

On je kazao da ambasadi Srbije do sada nije prijavljen nijedan slučaj nestanka državljana Srbije.

Ristić je izjavio da je cela Francuska u šoku i građani te zemlje sve vreme žive u stalnom stanju napetosti zbog terorističkih napada koji su se dogodili u proteklih godinu dana.

On je ocenio da se napad dogodio na nacionalni praznik Francuske kako bi psihološki efekat bio najrazorniji.

- Cela Francuska je u šoku. Bojali smo se da će se to desiti za vreme Evropskog prvenstva. Jasna poruka da su teroristi spremni da udare u svakom trenutku na temelje Francuske. Atmosfera je napeta, Francuska je u šoku, rekao je Ristić za televiziju N1.

Ristić je rekao da građani Srbije mogu da se obrate ambasadi Srbije u Parizu tokom 24 časa, a telefon je 0033 407 22424.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe novosađani dunav elektrovojvodina telep gradonačelnik Miloš Vučević matična knjiga rođenih havarija na vodovodu porodilište radosne vesti jkp lisje Miloš Vučević isključenja struje servisne informacije horoskop sahrane novosadsko porodilište novorođenčad horoskopski znaci bez vode servisne informacije novi sad almaško groblje RHMZ EPS betanija bez struje raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana gradsko groblje raspored sahrana i ispraćaja