Ambasador Amerike posetio Novi Sad

Ambasador Amerike posetio Novi Sad

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat bio je danas u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu, a primio ga je gradonačelnik Miloš Vučević.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je prvi dolazak ambasadora SAD gospodina Skata u neki grad van Beograda upravo u Novi Sad. Mislim da to pokazuje odnos ambasade SAD u Srbiji prema Novom Sadu, koji je zasnovan na dugogodišnjoj dobroj i sadržajnoj saradnji između našeg grada i te ambasade. O dosta tema smo danas razgovarali na sastanku, a nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti te razgovore i nastaviti. Iskoristio sam priliku da gospodina Skata pozovem da ponovo dođe u Novi Sad i da obiđe grad, kao i značajne manifestacije poput EXIT-a i Međunarodnog sajma poljoprivrede. Na sastanku je dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, a razgovarali smo o tome u kom pravcu idu investicije i koliko su značajne za Novi Sad. U pitanju je otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnja fabrike, a veoma sam ponosan na činjenicu da realizacija tih projekata ide vrlo dobro. Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu. To pokazuje da je Novi Sad u političkom smislu stabilan i tretiran kao mesto koje je dobro za ulaganje. To je šansa i za naša domaća mala i srednja preduzeća, a te kompanije koje dolaze iz SAD proizvodiće proizvode na kojima će pisati da su napravljeni u Srbiji - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ambasade SAD i Grada Novog Sada poželevši novopostavljenom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Nj.E. Kajlu Skatu mnogo uspeha u radu.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat istakao je da je poseta Novom Sadu njegova prva zvanična poseta nekom gradu u Srbiji mimo Beograda, a da je došao prvenstveno kako bi se bliže upoznao sa aktuelnom situacijom u tom drugom najvećem gradu u zemlji.

- Ambasada SAD i Grad Novi Sad imaju odlične odnose. U gradu vrlo dobro funkcioniše Američki kutak, a prisutna je i stalna kulturna razmena umetnika. Inače je Novi Sad poznat među našim biznismenima i kao privlačno mesto za ulaganje i kao vrlo uspešan grad. Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je od velike važnosti da je obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam – rekao je ambasador Skat istakavši da je veoma važno da američka kompanija koja trenutno ulaže u svoje poslovanje u Novom Sadu, bude uspešna i da to bude dobra investicija za nju kako bi osnažila i druge američke kompanije da tu investiraju – rekao je Skat.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan