Ambasador Amerike posetio Novi Sad

Ambasador Amerike posetio Novi Sad

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat bio je danas u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu, a primio ga je gradonačelnik Miloš Vučević.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je prvi dolazak ambasadora SAD gospodina Skata u neki grad van Beograda upravo u Novi Sad. Mislim da to pokazuje odnos ambasade SAD u Srbiji prema Novom Sadu, koji je zasnovan na dugogodišnjoj dobroj i sadržajnoj saradnji između našeg grada i te ambasade. O dosta tema smo danas razgovarali na sastanku, a nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti te razgovore i nastaviti. Iskoristio sam priliku da gospodina Skata pozovem da ponovo dođe u Novi Sad i da obiđe grad, kao i značajne manifestacije poput EXIT-a i Međunarodnog sajma poljoprivrede. Na sastanku je dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, a razgovarali smo o tome u kom pravcu idu investicije i koliko su značajne za Novi Sad. U pitanju je otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnja fabrike, a veoma sam ponosan na činjenicu da realizacija tih projekata ide vrlo dobro. Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu. To pokazuje da je Novi Sad u političkom smislu stabilan i tretiran kao mesto koje je dobro za ulaganje. To je šansa i za naša domaća mala i srednja preduzeća, a te kompanije koje dolaze iz SAD proizvodiće proizvode na kojima će pisati da su napravljeni u Srbiji - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ambasade SAD i Grada Novog Sada poželevši novopostavljenom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Nj.E. Kajlu Skatu mnogo uspeha u radu.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat istakao je da je poseta Novom Sadu njegova prva zvanična poseta nekom gradu u Srbiji mimo Beograda, a da je došao prvenstveno kako bi se bliže upoznao sa aktuelnom situacijom u tom drugom najvećem gradu u zemlji.

- Ambasada SAD i Grad Novi Sad imaju odlične odnose. U gradu vrlo dobro funkcioniše Američki kutak, a prisutna je i stalna kulturna razmena umetnika. Inače je Novi Sad poznat među našim biznismenima i kao privlačno mesto za ulaganje i kao vrlo uspešan grad. Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je od velike važnosti da je obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam – rekao je ambasador Skat istakavši da je veoma važno da američka kompanija koja trenutno ulaže u svoje poslovanje u Novom Sadu, bude uspešna i da to bude dobra investicija za nju kako bi osnažila i druge američke kompanije da tu investiraju – rekao je Skat.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

maturanti bez struje servisne informacije isključenje vode sahrane elektrovojvodina horoskop Isključenje struje novosađani bez vode novosadsko porodilište RHMZ gradsko groblje raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe vremenska prognoza novi sad Spens novorođenčad novosadska policija Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija betanija vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana