Ambasador Bugarske posetio Gradsku kuću (FOTO)

Ambasador Bugarske posetio Gradsku kuću (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Bugarske u Srbiji NJ. E. Radka Vlajkova. On mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu, a ambasador se zahvalio izrazivši veliko zadovoljstvo ponovnom posetom Novom Sadu u koji uvek rado dolazi.

Na sastanku je, navodi se u saopštenju, iskazana obostrana zainteresovanost za bratimljenje Novog Sada sa bugarskim gradom Plovdivom i istaknuto da imaju slične karakteristike. Upravo iskustva tog grada, koji je izabran za Evropsku prestonicu kulture 2019. godine, mnogo znače Novom Sadu prilikom realizacije aktivnosti vezanih za projekat "Novi Sad 2021".


Ambasador Radko Vlajkov je tim povodom predao zvanično pismo iz Grada Plovdiva gradonačelniku, koje predstavlja osnovu za produbljivanje saradnje u pogledu institucionalizovanja prijateljstva dva grada, za početak, sačinjavanjem Pisma o namerama, a kasnije i uspostavljanjem pobratimskih odnosa.Sagovornici na današnjem sastanku, među kojima je bio i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović, zaključili su da su prepoznate brojne oblasti u kojima se kontakti i saradnja mogu osnaživati i razvijati. To su saradnja univerziteta dva grada koja su oba drugi po veličini u svojim zemljama, zatim sajamske manifestacije, kultura i obrazovanje. Takođe, po ugledu na jake prijateljske veze Srbije i Bugarske, ambasador i gradonačelnik su se saglasili da je poželjno raditi na preslikavanju te plodotvorne saradnje i na gradove dve zemlje u svim sferama, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće.


Originalni izvor i foto:
Kabinet gradonačelnika Novog Sada, Odeljenje za odnose s javnošću

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan