Ambasador Crne Gore posetio Gradsku kuću

Ambasador Crne Gore posetio Gradsku kuću

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji Branislava Mićunovića i generalnog konzula Crne Gore u Republici Srbiji Miodraga Kankaraša.

Gradonačelnik Vučević je gostima poželeo dobrodošlicu i istakao da Grad Novi Sad ima odlične odnose sa crnogorskim gradom Budvom, sa kojim je i pobratim, kao i sa Tivtom, sa kojim ima uspostavljene prijateljske odnose. On je naglasio da je generalno dobra saradnja Novog Sada sa gradovima iz Crne Gore rezultirala održavanjem jednog dela muzičkog festivala „EXIT“ na crnogorskom primorju.

Ambasador Crne Gore je ocenio da odnosi Srbije i Crne Gore idu uzlaznom putanjom i da se ta dobra saradnja odražava i na saradnju među lokalnim samoupravama dve zemlje.

Gradonačelnik rekao je da je ponosan na činjenicu što se Grad Novi Sad nalazi u najužem krugu za izbor Omladinske prestonice Evrope 2018. godine, kao i da je ozbiljan kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Gosti su sa gradonačelnikom diskutovali o saradnji u oblasti kulture, a posebno se tokom razgovora istakla tema vezana za pozorišnu umetnost i za veliki broj festivala kojima se Novi Sad ponosi.

Sagovornici su na sastanku naglasili činjenicu da je saradnja dve zemlje najintenzivnija na polju kulture, sporta i obrazovanja, ali i da postoje razvojne šanse u oblasti privrede. Ambasador Mićunović je tim povodom dodao da je Crna Gora zemlja - partner ovogodišnjeg sajma „Lorist“ i da će to biti prilika za susret privrednika iz Crne Gore i Srbije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Gavra

  pre 2566 dana i 9 sati

  Da li je to onaj poznati Brana Mićunović ili se samo ugojio ? :)

  Oceni komentar:
  0
  0