Ambasador Crne Gore u poseti Novom Sadu (FOTO)

Ambasador Crne Gore u poseti Novom Sadu (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji NJ. E. Branislava Mićunovića, koji je u posetu našem gradu došao zajedno sgeneralnim konzulom Crne Gore u Srbiji Miodragom Kankarašem.

- Grad Novi Sad i Ambasada Republike Crne Gore nastavljaju jednu dobru i kvalitetnu saradnju kroz redovnu komunikaciju. Drago mi je da danas u Gradskoj kući mogu da ugostim ambasadora i konzula Crne Gore i da nastavimo da razgovaramo o temama koje smo još ranije započeli, kao i o nekim aktuelnostima. Cilj nam je da unapredimo međusobne odnose, a posebnu pažnju ćemo usmeriti na položaj crnogorske nacionalne zajednice, kako u Novom Sadu, tako i u Vojvodini. Mi ćemo uraditi sve što možemo da pomognemo udruženjima Crnogoraca kao lokalna samouprava i da ispratimo kvalitetne projekte vezane za crnogorsku nacionalnu zajednicu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će jedna od tema biti i tehničke pojedinosti vezane za organizaciju Exit festivala koji se, prema novom konceptu, iz Novog Sada po završetku seli na plažu Jaz u Budvi gde se ta manifestacija nastavlja.Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji NJ. E. Branislav Mićunović rekao je da očekuje da i današnji razgovori sa gradonačelnikom budu plodni i prijateljski, kao i u prethodnim susretima i čestitao gradonačelniku na još jednom mandatu.

- Sve ono što smo do danas činili u našoj komunikaciji, plodonosno je i dobro urađeno sa obe strane. Radujem se budućoj saradnji i očekujem da će u našoj komunikaciji u novom mandatu biti još puno dobrih projekata pred nama – rekao je Branislav Mićunović i dodao da će danas na sastanku sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, sa kojim će se takođe susresti, detaljnije razgovarati na temu položaja crnogorske zajednice u Vojvodini.Sagovornici su naglasili da će se razgovarati i o apliciranju Grada Novog Sada za prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, za koju istovremeno konkuriše i Herceg Novi iz Crne Gore, te da je to odličan povod za razmenu iskustava.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan