Ambasador Egipta posetio Gradsku kuću

Ambasador Egipta posetio Gradsku kuću

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević primio je danas ambasadora Arapske Republike Egipat NJ. E. Amra Alguvejlija. Tom prilikom gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo zbog prvog zvaničnog susreta sa predstavnikom egipatske ambasade i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima razvijanja saradnje u oblastima ekonomije, kulture i turizma, a razmatrana je inicijativa da se uspostave bliži odnosi između Novog Sada i Aleksandrije koja je drugi po veličini grad u Egiptu.

Kako se navodi u saopštenju, gradonačelnik Vučević rekao je da bi Novom Sadu bila velika čast da intenzivnije sarađuje sa Aleksandrijom, između ostalog i zbog njenog izuzetnog kulturološko-istorijskog značaja. Ambasador Alguvejli je izrazio oduševljenje Novim Sadom kao sredinom koja neguje i podstiče kulturnu raznolikost, i čestitao Gradu osvajanje titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture.


Gradonačelnik Vučević istakao je da su egipatske organizacije i ustanove više nego dobrodošle da uzmu učešće u aktivnostima dva najveća projekta u oblasti kulture i omladine u Novom Sadu. Razmatrana je i mogućnost učešća predstavnika OPENS-a na Međunarodnom omladinskom forumu koji se početkom novembra održava u Šarm El Šeiku u Egiptu, jer bi Grad time dobio priliku da se promoviše kao Omladinska prestonica Evrope na skupu svetskih omladinskih organizacija.

Кada je reč o privrednoj saradnji ocenjeno je da su najinteresantnije oblasti za zajedničke poduhvate poljoprivreda, građevinska industrija, IT sektor i turizam, i da bi bilo od velike koristi organizovanje biznis foruma u kojem bi učestvovali poslovni ljudi iz obe zemlje. Кao značajne manifestacije na tom polju spomenuti su Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu i Međunarodni opšti sajam koji se u martu održava u Кairu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan