Ambasador Indonezije danas u poseti Novom Sadu

Ambasador Indonezije danas u poseti Novom Sadu

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Republike Indonezije u Srbiji NJ. E. Mohamada Čandra Vidja Judhu.

Gradonačelnik Vučević mu je tom prilikom poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njegove prve zvanične posete Novom Sadu. Predstavljajući Novi Sad, gradonačelnik je naglasio da je grad nosilac dve prestižne evropske titule – Evropska prestonica kulture 2021. i Omladinska prestonica Evrope za tekuću godinu, kao i da je u pitanju multinacionalna, multikonfesinalna i multietnička zajednica koja tradicionalno neguje dobre međunarodne odnose.


Ambasador se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što su indonežanske kompanije redovni izlagači na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodong sajma poljoprivrede, po kojem je Novi Sad poznat širom sveta. On je naglasio da se nada da će se plodotvorna saradnja privrednika iz dve zemlje nastaviti i u budućnosti, kao i da će se to pozitivno odraziti na jačanje turističkih veza.


Na sastanku, kome je prisustovao i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović, izražen je obostrani interes za unapređivanje odnosa i uspostavljanje bliže saradnje u oblastima kulture, sporta i privrede.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan