Ambasador Italije danas u poseti Novom Sadu (FOTO)

Ambasador Italije danas u poseti Novom Sadu (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Italije u Srbiji NJ. E. Karla Lo Kaša. On je u poseti gradu kako bi ponovo video postavku remek-dela rimskog vajarstva pod nazivom "Roma Aeterna" u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada, koja je otvorena za posetioce još sutra.

Tokom razgovora izraženo je obostrano zadovolјstvo zbog ohrabrujućih podataka u pogledu epidemiološke situacije u obe zemlјe. Oni su se složili da su neophodni naporan rad i posvećenost svih državnih institucija kako bi se pobolјšala situacija u ekonomskom pogledu, ali i da bi došlo do normalizacije društvenih aktivnosti.


Ambasador je naglasio da su izazovi u pogledu saniranja posledica pandemije veliki i izrazio zahvalnost što je Srbija donirala medicinsku opremu Italiji i što se mnogo puta dokazala kao zemlјa-partner i odan prijatelј.


Gradonačelnik se zahvalio na podršci koju Italija kontinuirano pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i istakao da se nada da će se saradnja na svim polјima vrlo brzo nastaviti u punom kapacitetu, nakon pandemije koja je pogodila ceo svet, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan