Ambasador Maroka posetio Novi Sad

Ambasador Maroka posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sad primio je danas ambasadora Кraljevine Maroko NJ. E. gospodina Mohameda Amina Belhaža. Tom prilikom Miloš Vučević mu se zahvalio na poseti i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Na sastanku u Gradskoj kući zvaničnici su se složili da su tradicionalno dobri odnosi između Srbije i Maroka dobra osnova za proširivanje saradnje i na lokalnom nivou. Gradonačelnik Vučević rekao je da izuzetno vrednuje stav Кraljevine Maroka u vezi sa pitanjem Кosova i Metohije odnosno, teritorijalnim integritetom Srbije, saopšteno je danas iz pres službe Grada Novog Sada.

Pored kulture i obrazovanja, kao važne oblasti za uspostavljanje novih veza na obostranu korist, navedeni su privreda odnosno poljoprivreda i turizam, a ambasador Belhaž naglasio je da se trenutno razgovara o učešću Maroka na narednom Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.Gradonačelnik Vučević naglasio je i veliku ulogu novosadskog univerziteta i IT sektora za opšti napredak grada, kao i najvažniji projekat u kulturi ''Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture''. Gradonačelnik i ambasador ocenili su da su kulturna razmena, povezivanje omladine i pospešivanje saradnje među univerzitetima veoma važni za dalji razvoj saradnje.

Sagovornici su se složili da postoji veliki potencijal za razvijanje odnosa i da će oba zvaničnika sa svojih pozicija doprineti njihovom ostvarivanju. Oni su se dogovorili da će u narednom periodu preduzeti korake za uspostavljanje bližih odnosa između Grada Novog Sada i marokanskog grada Meknes, javljeno je u saopštenju iz Gradske kuće.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan