Ambasador Nemačke i Vučević razgovarali o proširenju saradnje

Ambasador Nemačke i Vučević razgovarali o proširenju saradnje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora SR Nemačke u Srbiji Nj. E. Aksela Ditmana. Tom prilikom gradonačelnik mu se zahvalio na poseti i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Gradonačelnik je na sastanku sa ambasadorom istakao da je Dortmund jedan od gradova pobratima sa kojim je ostvarena najintenzivnija saradnja, a da u kontaktima dva grada dominira razmena u oblastima kulture, sporta i obrazovanja, kao i saradnja Univerziteta. Takođe, u razgovoru je istaknuta i dobra saradnja sa gradom Ulmom preko Dunavske strategije.

Sagovornici su se složili da je neophodno kontinuirano tu saradnju održavati na najvišem nivou, ali i zalagati se za njeno proširenje na polje privrede i turizma. Gradonačelnik Vučević je istakao kao bitnu i podršku koju grad Novi Sad dobija od Dortmunda na putu ka kandidaturi za prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, kao i za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, istakavši da su sve smernice i saveti dragoceni za sam proces.

Ambasador Aksel Ditman, kome je ovo prva zvanična poseta Novom Sadu, zahvalio se na gostoprimstvu i izrazio spremnost da pruži maksimalnu podršku negovanju postojećih veza Novog Sada sa Nemačkom, kao i uspostavLjanju novih partnerstava i oblika saradnje. On danas boravi u gradu povodom „Beogradskog foruma civilnog društva - serije susreta Zapadnog Balkana“, koji se održava u periodu od 11. Do 13. Maja u Novom Sadu i Beogradu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan