Ambasador Nemačke i Vučević razgovarali o proširenju saradnje

Ambasador Nemačke i Vučević razgovarali o proširenju saradnje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora SR Nemačke u Srbiji Nj. E. Aksela Ditmana. Tom prilikom gradonačelnik mu se zahvalio na poseti i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Gradonačelnik je na sastanku sa ambasadorom istakao da je Dortmund jedan od gradova pobratima sa kojim je ostvarena najintenzivnija saradnja, a da u kontaktima dva grada dominira razmena u oblastima kulture, sporta i obrazovanja, kao i saradnja Univerziteta. Takođe, u razgovoru je istaknuta i dobra saradnja sa gradom Ulmom preko Dunavske strategije.

Sagovornici su se složili da je neophodno kontinuirano tu saradnju održavati na najvišem nivou, ali i zalagati se za njeno proširenje na polje privrede i turizma. Gradonačelnik Vučević je istakao kao bitnu i podršku koju grad Novi Sad dobija od Dortmunda na putu ka kandidaturi za prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, kao i za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, istakavši da su sve smernice i saveti dragoceni za sam proces.

Ambasador Aksel Ditman, kome je ovo prva zvanična poseta Novom Sadu, zahvalio se na gostoprimstvu i izrazio spremnost da pruži maksimalnu podršku negovanju postojećih veza Novog Sada sa Nemačkom, kao i uspostavLjanju novih partnerstava i oblika saradnje. On danas boravi u gradu povodom „Beogradskog foruma civilnog društva - serije susreta Zapadnog Balkana“, koji se održava u periodu od 11. Do 13. Maja u Novom Sadu i Beogradu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad jkp lisje sahrane novi sad sremski karlovci horoskop novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad bebe Vreme u Novom Sadu novosadska policija horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija raspored sahrana novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević crna hronika isključenje vode novosađani isključenja struje RHMZ Republički hidrometeorološki zavod bez vode dnevni horoskop novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje elektrovojvodina preminuli novi sad servisne informacije novi sad