Ambasador Poljske posetio Novi Sad (FOTO)

Ambasador Poljske posetio Novi Sad (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada primio je danas, 26. juna, ambasadora Republike Poljske u Srbiji i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Zvaničnici su na sastanku ocenili da dve zemlje tradicionalno neguju dobre odnose i izrazili spremnost da se komunikacija intenzivira na lokalnom nivou. Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da Novi Sad ima potpisano Pismo o namerama sa poljskim Lublinom što, kako je rekao, predstavlja dobru osnovu za pospešivanje saradnje u esencijalnim oblastima poput privrede, kulture i obrazovanja. Kako je rekao ambasador Republike Poljske, Tomaš Njegođiš, ove godine taj grad obležava 700. rođendan, a kao veoma podesan za saradnju spomenuo je i grad Lođ koji predstavlja centar tamošnje industrije.

Ambasador i gradonačelnik složili su se da bi iskustva poljskih lokalnih samopurava u procesu pridruživanja Evropskoj uniji bila od velikog značaja za opštine i gradove u Srbiji, pa je konstatovano da će se na tom planu ostvariti potrebni kontakti.

Prilikom susreta zvaničnika razgovarano je i o pravcima saradnje u oblasti agrara i u tom smislu spomenuto je intenzivnije učešće poljskih kompanija na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" astrologija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izmena trase autobusa sahrane novi sad obeležavanje novosadske racije betanija korona virus bebe zdravlje klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop uhapšen diler Isključenje struje isključenja struje raspored sahrana novi sad elektrovojvodina zodijak horoskop novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje bez vode isključenje vode vlada srbije raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište bez struje