Ambasador Republike Koreje došao u prvu zvaničnu posetu Novom Sadu (FOTO)

Ambasador Republike Koreje došao u prvu zvaničnu posetu Novom Sadu (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Republike Koreje Nј. E. Hjong-ćan Čeom u Gradskoj kući. Tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad i zahvalio mu se na njegovoj prvoj zvaničnoj poseti.

Ambasador Hjong-ćan Če izrazio je zadovolјstvo zbog posete Novom Sadu, istakavši da dobri odnosi Srbije i Koreje traju preko 30 godina, te da će uvek biti bazirani na međusobnom poverenju i poštovanju. On je uručio gradonačelniku 1.000 komada zaštitnih maski za lice u ime Ambasade Republike Koreje, a gradonačelnik mu je zahvalio na sveukupnoj nesebičnoj podršci te zemlјe Srbiji tokom pandemije i izrazio uverenje da će se situacija na tom planu što biti stabilizovana.



Zvaničnici su razgovorali o značaju bilateralne saradnje u oblasti ekonomije i IT sektora, sa posebnim osvrtom na model pametnih gradova. Takođe, ocenili su da je oblast turizma izuzetno atraktivna za podsticanje međugradske saradnje, kao i da kulturni turizam sve više dobija na značaju.


Gradonačelnik i ambasador su se saglasili da je titula Evropske prestonice kulture, koju je poneo Novi Sad, idealna prilika za jačanje kulturne korespondencije i okuplјanje oko zajedničkih projekata koji doprinose opštem razvoju, kaže se u saopštenju iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan